avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Urmarire Penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Urmarire Penala

Buna ziua ! Am primit o citatie pentru inceperea urmaririi penale! Am fost la sectia de politie unde mi sa comunicat ca a inceput urmarirea penala asupra mea pentru art 334alin.1,335.alin1 si 337 dinC.P. in cond. art 38 alin 1 C.p!

Cazul de aparare a fost construit pe baza ca eu nu am fost la volan avand 2 martori care au declarat acest lucru inclusiv eu! Acum vreau sa pun putin raul in fata si sa va intreb: daca se demonstreaza ca eu am fost la volan pot ajunge sa fiu condamnat definitiv ? Tinand cont ca este prima abatere, nu am nici o amenda de ordin penal si nici nu am mai fost cercetat in vreun dosar pana acum ! Exista posibilitatea ca pedeapsa sa fie cu suspendare sau amenda? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 16:20, 19 Septembrie 2014
Fara o aparare bine pusa la punct, la 3 infractiuni in concurs, nu va vad foarte bine, probabilitatea sa primiti o pedeapsa cu executare este mare.
pentru infractiunea prevazute de art 334 alin 1 cp pedeapsa este intre 1 si 3 aniș pentru cea prevazuta de art. 335 alin 1 cp, pedeapsa este inchisoare de la 1 la 5 ani. fiind vorba de concurs de infractiuni veti fi condamnat la doua pedepse, vi se va aplica pedeapsa cea mai grea si un spor de 1/3 din cealalta pedeapsa. situatia dvs. este destul de grava, sfatul meu ar fi sa apelati la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal daner daner Pe data de 26.01.2015 la vama am mutat o autoutilitara 150 m posedand permis doar pt categ. B si m-am prezentat cu documentele pentru verificare ia urmand sa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru alcool- dosar penal ciprian08 ciprian08 Am si eu o intrebare am permisu suspendat pentru alcool 0.11/mg.pe 90 de zile ghinion am fost oprit din nou m-au luat la sectie mi-au facut dosar nu am mai ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse in noul cod penal IoanaBarbu45 IoanaBarbu45 Pe fond ,nepotul meu a fost condamnat in 2004 la 18 inchisoare pentru talharie(o situatie gresit interpretata de instanta,victima fiind concubina nepotului ... (vezi toată discuția)