CRM2013 a scris:
Dvs. vreti sa trageti foloase cu PFA-ul de doua ori: o data , cu reducerea impozitului si a doua oara cam incercati sa o pagubiti pe fosta sotie de niste bunuri .
Nu ati mentionat daca v-ati inteles clar , in scris, ca apartamentul sa -i ramana sotiei , iar dvs. ati luat o casa, unde si locuiti de fapt. Este f. important.
Chiar asa, sa fim seriosi. Nu are nicio relevanta reducerea impozitului pentru pfa cu partajul bunurilor comune. Domnul a fost casatorit doar cu fosta sotie, nu si cu statul.
Normal ca pentru pfa exista un contract, fie el de inchiriere sau de comodat. La Registrul Comertului nu te poti inregistra ca si pfa fara acest contract. Si ce vi se pare asa absurd ca pfa-ul sa detina o masina de spalat? Poate are ca obiect de activitate prestari servicii si orneaza / decoreaza sali la petreceri. Fetele de masa, husele scaunelor, servetelele trebuie spalate, doar nu o sa le spele la mana.
Nu are nicio relevanta o eventuala intelegere asupra apartamentului in privinta bunurilor pfa-ului. Bunurile sunt ale pfa-ului si punct.Cele ce pot fi transportate puteti sa le luati fara grija, nu va trebuie acordul fostei sotii pentru asata. Cat priveste investitiile, gen termopan, instalatia electrica, etc., conteaza prevederile din contractul de inchiriere/comodat.