avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenintat ca voi fi dus la politie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenintat ca voi fi dus la politie

acum 2 zile am vandut o masina unui individ, zis si facut , a doua zi ma suna ca vrea sa imi restituie masina si sa ii dau bani inapoi , ca masina nu ar fi pe placul lui ca ar avea niste defecte , si ca motorul ar fi schimbat si nu este trecut in acte lucru care nu il stiam , eu aceasta masina am achizitionato akum cateva luni de la X dar nu am facut nici un act de vanzare - cumparare cu el si am circulat cu masina asa fara sa o inscriu . intrebarea mea este poate sa imi faca probleme acest individ care a cumparat masina de la mine , poate sa ma duca in instanta si sa ma faca sa ii restitui bani , sau sa ma astept si la mai rau ???? sau pot sa imi vad linistit de treaba? precizez ca nu am facut nici un act cu acest cumparator deoarece era taarziu cand a achizitionato , spunandu-i acestuia ca o sa facem actele a doua azi . va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
skorpionulcs, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 11:36, 23 Septembrie 2014
Pai e cam ciudat sa faceti actele cand masina nu e a dumneavoastra in acte! Nu prea stiu ce i-ati vandut in fapt?
Chiar daca povestea vanzarii cumpararii e complicata prin lipsa actelor , in primul rand dvs. sunteti in culpa, ati folosit masina luni de zile fara sa faceti acte , fara sa o inscrieti la fisc , deci fara sa platiti impozit , cumparatorul poate sa va faca plangere penala . Seria motorului diferita de cea de pe cartea masinii ii da un motiv sa va ceara banii inapoi.
Motorul, este o piesa de schimb. Spre exemplu BMW nu inseriaza motoarele precum cei de la Skoda. Verificarea se va face prin seria se sasiu. Verificarea motorului se face sub aspectul existentei tipului de motor.

Problema este putin mai complicata. Vanzarea nu este perfecta deoarece bunul vandut nu exista de drept in patrimoniul vanzatorului el avand cel mult un drept de folosinta. Pe de alta parte nu exista nici actul de vanzare fie el si sub semnatura privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina radiata fiscal dintr-o "greseala" botezanu botezanu Buna ziua! O sa fiu cat mai succint posibil. Am gasit o masina, mi-a placut, am mers, am vazut-o, am dus-o in reprezentanta, totul a fost ok. Am facut actele ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina iulianwizard iulianwizard Buna ziua, Ce posibilitate am sa inmatriculez o masina care nu are seria motor stantata pe motor desi in cartea de identitate apare seria? Am auzit ceva de ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina stricata. ce pot sa fac pentru a-mi recupera banii? radulescualexandra radulescualexandra Buna ziua! Am cumparat o masina, am platit-o, in schimb nu am facut un contract de vanzare. A doua zi am fost cu aceasta in service pentru a schimba uleiul si ... (vezi toată discuția)