avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intrebare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intrebare

buna ziua asi avea si eu o intrebare. an urma cu doar 2 zile am avut un accident de masina fara victime. politia a spus ca a fost culpa comuna.... soferul celelaitei masini este fiul unui politist el a intrat in mine si a spus ca ma da in judecata intrebarea mea este ce pot sa patesc . cum sa intamplat accidentul ... ma deplasam cu masina si trebuia sa fac stanga sa intru intro curte precizez ca acolo era linie continua . din cate stiu cand intri intro curte ai voie sa calci linia continua .soferul din spate a zis ca nu am semnalizat si a incercat sa ma evite.. dar nu este adevarat semnalizarea sa zicem ca nu a vazuto dar nici stopurile la franii nu lea vazut.. el tot incerca sa ma faca pe mine vinovat... ce pot sa patesc eu daca ma da in judecata sau daca contesta amenda .. m ia pus si mie politia 2 puncte amenda pentru semnalizare si icalcarea liniei continua...multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 08:59, 26 Septembrie 2014
din cate stiu cand intri intro curte ai voie sa calci linia continua

Nu stiti deloc bine, cu ce stiti dvs sunteti inca un pericol pe sosea.
Ambii sunteti vinovat, dvs ca ati evectuat o menevra interzisa pe acel sector de drum, iar cel ce v-a lovit ca nu a respectat distanta fata de cel dinaintea lui.
Fiecare isi va repara masina pe cheltuiala lui.
Nu ati postat intrebarea in sectiunea speciala pt. probleme in traficul rutier, amenzi, accidente etc.
Banda continua nu se "calca" niciodata , ca de-aia e continua si nu intrerupta.
Desi nu aveți voie să călcați linia continua, înțeleg că cel din spate v-a lovit în timp ce erați încă pe banda Dvs. de mers, iar nu după ce ați intrat pe contrasens.
Dacă așa s-a întâmplat accidentul, Dvs. puteți, în cel mai rău caz să fiți sancționat pentru o INTENȚIE pe care un agent constatator nu o poate constata decât din declarația Dvs. pe care la instanță o puteți reformula în sensul că ați oprit spre a vă asigura ca este deschisă poarta la respectiva curte și urma să întoarceți acolo unde linia continua se sfârșea.
Răspunderea pentru accident însă este UN FAPT. Ea s-a întâmplat din vina exclusivă a soferului care v-a lovit din spate și doar acesta trebuie să răspundă ! Eu unul vă sfătuiesc să încercați o abordare prietenoasa si abia apoi să contestati Procesul Verbal în instanță. Căutați un bun mediator.
Dragi colegi,

Eu unul cred ca suntem aici pentru a le da sfaturi oamenilor care au probleme și trebuie sa incercam pe cat posibil și in limitele legii să le rezolvăm aceste probleme, iară nu să le complicam și mai mult viața.
Doamne ajută!
din moment ce in procesul verbal de constatare s-a mentionat intentia conducatorului auto de a calca linia continua, orice revenire asupra acestui fapt nu va face altceva decat sa agraveze situatia acestuia. prin urmare din modul de producere al accidentului auto ambii soferi sunt vinovati si pot fi sanctionati cu amenda.

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala grava adrian26 adrian26 Buna seara, As avea nevoie de o parere de specialitate in legatura cu un accident. Inainte de Craciun, seara la ora 18:00 circulam pe un drum national cu ... (vezi toată discuția)
Culpă comună? vă rog un răspuns Veduard29 Veduard29 Bună ziua! Am avut un accident acum câteva zile care s-a întâmplat așa: Mergeam pe sensul meu de mers, având o mașină în fața mea pe un drum ... (vezi toată discuția)
Accident masina daniela ciocoiu daniela ciocoiu Am avut un accident de masina pe un drum european. Se spune ca noi suntem vinovati pt ca am lovit masina din spate pt ca nu am putut evita. Eram pe banda a ... (vezi toată discuția)