avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Culpă comună? Vă rog un răspuns
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Culpă comună? Vă rog un răspuns

Bună ziua!
Am avut un accident acum câteva zile care s-a întâmplat așa:
Mergeam pe sensul meu de mers, având o mașină în fața mea pe un drum județean (cred)
Aceasta a oprit pe trecerea de pietoni fără niciun motiv ( înaintea trecerii și după, linie continuă) eu m-am băgat în depășire după ce am observat că oprise fără niciun motiv ( greșeala mea , mi-o asum aici )
DAR!
În momentul în care eu m-am băgat în depășire acesta a semnalizat stânga și a început virarea mașinii spre stânga ( întoarcere ) pe trecerea de pietoni + linia continuă ( interzis )
Acum eu am căzut vinovat pt depășirea pe linia continuă, iar mai apoi de fapt ne-am dat seama că și el a procedat total interzis!
Culpă comună?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:38, 17 Iunie 2019
culpa comuna
Mulțumesc mult!
O seară frumoasă să aveți, apreciez!

Sebastian Simon a scris:

culpa comuna

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conducătorul celuilalt autoturism a oprit neregulamentar pe trecerea pentru pietoni. Prin această oprire neregulamentară dvs. ați fost obligat să efectuati manevre neregulamenatre: încălcarea liniei continuă care desparte sensurile de circulație, depășirea pe trecerea pentru pietoni. Nesemnalizarea regulamentară a intenției de a vira la stânga v-a obligat să faceți o depășire neregulamentară și sub aspectul regulei că autovehiculele care semnalizează intenția de a vira la stânga se depășesc pe partea dreapta.. Din aceste considerente părerea mea este că NU ESTE VORBĂ DE O CULPĂ COMUNĂ.. Vina producerii accidentului îi aparține în exclusivitate celuilalt conducător auto.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)
Depasire linie continua, schimbare directie fara sa se asigure terminus1 terminus1 Buna, as dori sa ma lamuriti cu o speta, in mare: o masina (AA) depaseste pe linie continua un alt auto (BB) care semnaliza schimbarea directiei de deplasare ... (vezi toată discuția)
Accident depasire coloana stationara vs. " cedeaza trecerea ". AlexPascotescu AlexPascotescu Buna ziua, Am nevoide ajutor in urmatorul caz. Ma aflam intr-o intersectie tip T si doream sa virez la stanga de pe un drum secundar pe unul principal. ... (vezi toată discuția)