Bună ziua!
Am avut un accident acum câteva zile care s-a întâmplat așa:
Mergeam pe sensul meu de mers, având o mașină în fața mea pe un drum județean (cred)
Aceasta a oprit pe trecerea de pietoni fără niciun motiv ( înaintea trecerii și după, linie continuă) eu m-am băgat în depășire după ce am observat că oprise fără niciun motiv ( greșeala mea , mi-o asum aici )
DAR!
În momentul în care eu m-am băgat în depășire acesta a semnalizat stânga și a început virarea mașinii spre stânga ( întoarcere ) pe trecerea de pietoni + linia continuă ( interzis )
Acum eu am căzut vinovat pt depășirea pe linia continuă, iar mai apoi de fapt ne-am dat seama că și el a procedat total interzis!
Culpă comună?
Mulțumesc anticipat!
Conducătorul celuilalt autoturism a oprit neregulamentar pe trecerea pentru pietoni. Prin această oprire neregulamentară dvs. ați fost obligat să efectuati manevre neregulamenatre: încălcarea liniei continuă care desparte sensurile de circulație, depășirea pe trecerea pentru pietoni. Nesemnalizarea regulamentară a intenției de a vira la stânga v-a obligat să faceți o depășire neregulamentară și sub aspectul regulei că autovehiculele care semnalizează intenția de a vira la stânga se depășesc pe partea dreapta.. Din aceste considerente părerea mea este că NU ESTE VORBĂ DE O CULPĂ COMUNĂ.. Vina producerii accidentului îi aparține în exclusivitate celuilalt conducător auto.
ing. Ioan Ciobanu