avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calomnie, articol nesemnat, lipsa date pentru citare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calomnie, articol nesemnat, lipsa date pentru citare

Buna ziua tuturor!
Ma confrunt cu o situatie alambicata, mai precis, in urma unor articole calomnioase ale unor agentii de stiri pe internet, intentionez sa dau in judecata siteurile respective cat si autorii articolelor.
Problema mare este ca acele articole nu sunt semnate iar siteurile nu au adrese de contact, desi legea stipuleaza clar ca orice site trebuie sa afiseze datele de identificare, adrese de contact, proprietari.
In cazul de fata am doar cateva nume si denumirea siteurilor, dar nicio adresa pentru a putea fi citati.
Actiunea este facuta si intrebarea mare este cum o depun astfel incat sa nu fie rspinsa de judecator pe motiv ca nu sunt specificate adresele unde sa citeze paratii.
Va multumesc si astept opiniile dvs!
Cel mai recent răspuns: sim355 , utilizator 20:48, 21 Septembrie 2014
Orice cerere de chemare in judecata trebuie facuta in scris, cu respectarea prevederilor art. 82 si 112 din Codul de procedura civila.

Prin urmare cererea de chemare in judecata va cuprinde:
1. numele si prenumele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice, codul fiscal si contul bancar. Daca reclamantul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
2. numele si calitatea celui care reprezinta partea in proces, iar in cazul reprezentarii prin avocat, numele acestuia si sediul profesional.
3. obiectul cererii si valoarea lui, estimata de reclamant, atunci cand este cu putinta. Pentru identificarea imobilelor se va arata comuna si judetul, strada si numarul, iar, in lipsa acestora, vecinatatile, etajul si apartamentul, sau, cand imobilul este inscris in cartea funciara, numarul de carte funciara si numarul topografic;
4. aratarea motivelor de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea;
5. aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere si semnătura.
Multumesc frumos userului av_plac care mi-a dat raspunsul de care aveam nevoie. Am gasit datele firmelor care detin site-urile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract - l poate o copie necertificata sa fie proba? radu_mc radu_mc Poate o copie necertificata a unui contract sa fie considerata ca proba (cu inscrisuri) in instanta, in lipsa vreunui original? poate fi contestata acea proba ... (vezi toată discuția)
Inscris cf cu orig pt comunicare dumitru2000 dumitru2000 Este obligatorie conformarea cu originalul a inscrusirillor ptr. comunicare catre partea adversa sau este suficient ca doar exemplarul catre instanta sa fie cf ... (vezi toată discuția)
Documente necesare punerere pe rol dosar pt stabilirea minorului si pensie alimentara alina.livia alina.livia Va rog sa-mi spuneti ce documente sunt necesare pt. punea pe rol a procesului de stabilire a domiciliului minorei, pensie alimentara. Nu am fost casatoriti. ... (vezi toată discuția)