avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Semnătură pe mai multe liste de susținere
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Semnătură pe mai multe liste de susținere

În legea 370/2004 se prevede faptul că semnarea pe mai multe liste este contravenție (vezi art. 4 alineat (2) și art. 55 punctul f.), însă nu este clar dacă și semnarea pe listele mai multor candidați în cazul în care numai o singură listă este depusă este tot contravenție.

Din punct de vedere legal știu că listele de semnături sînt documente publice, dar dacă listele nu sînt depuse nu se poate constata respectiva infracțiune.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:11, 22 Septembrie 2014
Presupun ca va referiti doar la cazul in care ati semnat pentru mai multi candidati dar doar unul din ei a reusit sa stranga numarul de sustinatori stabilit prin lege si numai el si-a depus actele la biroul electoral central? Ceilalti nu au reusit si deci acele liste nu mai au importanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnătură susținere mai mulți candidați kovacs_stefan kovacs_stefan Pot să semnez (cu buletin-serie...) pentru susținere pe mai multe liste a unor candidați? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Alegeri locale 2012 - informatii cu privire la lista sustinatorilor pentru candidat independent mondanicolaetoma mondanicolaetoma poate cineva sa ofere imprimatul reprezentand lista sustinatorilor pentru candidat independent si in cate exemplare originale se intocmeste? tot ce se stie ca ... (vezi toată discuția)