Bunica mea vrea sa imi faca contract de vanzare-cumparare pe numele meu al apartamentului ei, fiul ei decedat in urma cu o luna. Primaria si notarul a zis ca sa facem din cauza varstei inaintate de 88 ani a bunicii mele un contract de intretinere. Acuma va intreb daca acest contract de intretinere poate fi atacat dupa decesul bunicii mele de catre un fiu al fiului ei (frate vitreg al meu pe care nu il cunosc si traieste in alta tara)?
Rezolutiunea contractului de intretinere poate fi ceruta de catre intretinut , instantei de judecata, in cazul in care este nesocotita obligatia legala de intretinere, detaliata in contract.
Neindeplinirea obligatiei contractuale ce ii incumba trebuie sa fie dovedita cu martori , inscrisuri , interogatoriu.
Altminteri , daca este valabil incheiat, contractul de intretinere nu poate fi lipsit de efectele sale.
Nu ne gandim asa: vreau apartamentul, sa fac vanzare, intretinere donatie!?!!
Ci ne gandim ca-l vreau, cum si, in functie de asta, se potriveste un anume contract. Asa se aleg contractele, ca asa stau mai bine in picioare.
In rest, orice act poate fi atacat pe planeta asta.
In niciun caz sa nu credeti asta. De esenta vanzarii este pretul! daca pretul nu se da si nu poate fi demostrat ca s a incasat acel act mascheaza o donatie, care va fi supusa reductiunii. Daca faceti vanzare si plata pretului o faceti prin transfer bancar mai aveti sanse.
Actul cel mai putin atacabil este acela care oglindeste situatia reala.
Pai la vanzare cumparare o sa fie si un martor de la primarie care vede ca fizic ii inmanez suma de bani, din moment ce bunica are o varsta si nu a avut vreodata un card bancar etc
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014 Srb, utilizator