avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce dezavantaje as avea?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce dezavantaje as avea?

Buna ziua,
O buna prietena de a mea mi-a cerut sa ii fiu girant la un credit pe care vrea sa il obtina. As putea fi afectata pe viitor la un credit pentru locuinta pe care as vrea sa il obtin? Mentionez ca acesta ar fi singura piedica pentru care nu as vrea sa fiu girant, nu imi fac probleme ca nu ar putea sa il plateasca.
Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 15:40, 25 Mai 2009
B-) daca ati stii cata prieteni uita ca au fost ajutati la un moment dat, poate v-ati gandi de 2 ori daca vreti sa fiti girant.
Imi cer scuze, nu vreau sa ma amestec in decizia dvs, e drept ca nu mereu lucrurile merg rau, se mai intampla sa mearga si bine.

Un viitor credit de-al dvs va fi afectat doar daca prietena nu va plati ratele si va trebui sa le platiti dvs.
Dar cunoasteti cumva banci care ar lua in considerare si faptul ca sunt girant, pentru acordarea unui credit? Imi inchipui ca pentru un credit pentru locuinta ar pune o mie si una de conditii...Si apoi am citit ca nici nu ma pot retrage asa usor din acest contract...
Din punctul meu de vedere importante sunt prioritatile d-voastra. Trebuie sa fiti convins ca atunci cand debitorul principal nu-si va achita la timp obligatia de plata, asupra averii d-voastra va cade aceasta sarcina cu toate riscurile ulterioare. Adica veti fi bun de plata.
nu va pot da raspunsuri chiar atat de concrete, dar cred ca banca te intreaba si daca ai altecredite sau ai girat alte persoane. Binenteles ca puteti sa nu pomeniti nimic depsre girare si nu cred ca au cum sa controleze daca ati girat sau nu.
Si da, nu cred ca puteti sa renuntati la calitatea de girant, sau cel putin nu foarte simplu.

Nu va pot da raspunsuri mai concrete pentru ca nu am avut decat experienta de perosana cu credite la banci, poate sunt persoane mai specializate aici pe forum care sa va raspunda mai concret.
Eu imi spun doar o parere de 'simplu cetatean' in acest subiect.

Dar am avut si eu si cunostinte de-ale mele probleme cu prieteni si credite si nu as mai ajuta in acest sens nici pe 'mama' prietenilor #-o
Si in contextul crizei deacum se pot intampla atatea si atatea incat nu as sfatui pe nimeni sa-si asume riscuri financiare.

Oare prietena dvs ar accepta sa va gireze pentru obtinerea unui credit imobiliar pe 20 de ani ?
Da, foarte buna intrebare.....
Am vorbit cu cei de la banca despre drepturile si obligatiile mele in calitate de girant, desigur ca nu prea stiau ei sa imi detalieze si acu astept sa imi trimita contractul pe email, sa vad ce se stipuleaza acolo...desi sunt din ce in ce mai convinsa ca nu ar trebui sa ma complic-eu in locul ei, nu stiu daca chiar as fi apelat.Acu nu stiu cum am sa imi formulez refuzul, caci e destul de jenant...
Multumesc pentru ajutor, va tin la curent...

Alte discuții în legătură

Girant 2 credite alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Buna ziua, Intrebarea mea este poti fi girant la 2 credite ( 2 persoane diferite ) ? Mama mea este girant la un credit de consum , ea este pensionara , mai ... (vezi toată discuția)
Girez un credit, rău platnic Mazărea Mazărea Bună ziua! As putea sa girez pentru un cred al soțului meu, chiar dacă sunt rău platnic? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Credit pentru nevoi personale cu ipoteca ,teren AC AC Buna ziua! Pot face un credit de nevoi personale si sa girez cu un teren? Multumesc! (vezi toată discuția)