avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta pensionare

Buna ziua!

care este varsta de pensionare anticipata/anticipata partiala pentru o femeie nascuta pe 08.02.1959, care lucreaza ca asistenta medicala din aprilie 1979? In cazul pensiei anticipate care este procentul de diminuare a pensiei fata de pensia care ar primi-o la varsta de pensionare? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:45, 22 Septembrie 2014
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 56 de ani si 4 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 39 de ani si 4 luni,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 31 de ani si 4 luni,fara stagiul asimilat.
Penalizarea va fi de 45%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea anticipata Florenta30 Florenta30 va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la pensie anticipata ( la 30.11.2014)avand in vedere urmatoarele date : data nasterii 30.09.1958, data activitatii ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala TomaSebastian TomaSebastian Buna ziua ! Sunt nascut la 18.11.1958 . Lucrez din anul 1976 cu carte de munca . As vrea sa-mi spuneti in ce an pot iesi la pensie anticipata partiala si cat ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters341686 ContSters341686 Buna ziua; Sunt nascuta in luna februarie 1959 si am o vechime in campul muncii de 35 de ani si 8 luni vechime neintrerupta in conditii normale de munca si 1 ... (vezi toată discuția)