avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis din SUA in romania?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis din SUA in romania?

Buna,
Am un permis eliberat in sua, dar sunt cetatean Roman si domiciluil aici. Pot conduce cu acel permis in Ro?

Ce se intampla daca eu am si un permis normal din Ro, pe cate mi l-au suspendat pe 30 zile. Daca conduc si la un control arat pemisul din state, ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Attiorban , utilizator 01:15, 23 Mai 2009
referitor la a doua intrebare, conducerea fara a fi in posesia permisului de conducere e cam riscanta... oricum vor face verificari.
Legislatia din Romania nu va permite sa posedati doua permise de conducere nationale. Daca conduceti cu cel sin SUA avand cel romanesc suspendat savarsiti o infractiune.
Decizia va apartine.
aici s-a discutat aceeasi problema:

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
ContSters56778, utilizator
cioan a scris:

Legislatia din Romania nu va permite sa posedati doua permise de conducere nationale. Daca conduceti cu cel sin SUA avand cel romanesc suspendat savarsiti o infractiune.
Decizia va apartine.

ok.. inteleg ca este asa, insa nu prea inteleg cum si de ce?
Eu ca sa conduc, si sa ma legitimez in sua cand sunt acolo in calatorii trebuie sa am un permis emis de ei (daca stau mai mult de 30 zile cred) ala e valabil 10 ani. In acelasi timp cand sunt in Ro trebuie sa am permis Romanesc care mi l-am facut la 18 ani si e si normal ca doar aici locuiesc si aici sunt cetatean.
Ce sa fac cu cel de state? sa il arunc? sa il distrug? cat timp sunt acasa? Daca nu se permite posesia a mai multor permise cum este posibila emiterea uneia fara suspendarea celuilalt?
oricum. is ciudate legile pe la noi :)

Multumesc pentru raspunsuri,
proabil nu strica plimbarea si mersul pe bicicleta o luna :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis auto strain vs condus cu permis international ina80 ina80 Buna ziua! Lucrez intr-o corporatie cu multi expati, de nationalitati foarte diferite, cu sedere in România pe termen lung, in numele carora va adresez ... (vezi toată discuția)
Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)
Permis unguresc bulvaif bulvaif Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E. Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)