avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

vă rog să-mi răspuneți și mie la 2 întrebări deocamdată: 1. unde se deschide succesiunea după decesul unui părinte?la locul de domociliu sau unde a decedat? 2. ce drepturi am eu ca fiu unic, din prima căsătorie?
mulțumesc.
Succesiunile se deschid prin moarte. Dezbaterea se face la ultimul domiciliu al defunctului , adica cel trecut in certificatul de deces. Nu contreaza unde a decedat ci unde a avut ultimul domiciliu.
Dvs veniti in concurs cu sotia supravietuitoare din a doua casatorie si cu eventualii copii din cea de a doua casatorie, daca acestia exista.
succesiunea se deschide in localitatea unde a avut ultimul domiciliu defunctul.2.depinde cum sunt dobandite bunurile si in ce proportie,daca mai sunt copii legali...
"Dezbaterea se face la ultimul domiciliu al defunctului , adica cel trecut in certificatul de deces. Nu contreaza unde a decedat ci unde a avut ultimul domiciliu". Pai locul de deces nu este acelasi cu locul de domiciliu!tocmai sta intrebam.
daca e acelasi e totul in regula! dar,daca el pe buletin are domiciliu in Bacau si el decedeaza in Timisoara,pe certificatul de deces e scris Timisoara...deci...la Bacau se deschide succesiunea. A fost un exemplu..
Stimate user succesiunea se dezbate la ultimul domiciliu al decedatului.
Aveti legea 36/1995 a notarilor publici si activitatii notariale care stipuleaza acest lucru.

Alte discuții în legătură

Unde pot face mostenirea? CiprianJipa CiprianJipa Buna Ziua, Tatal meu a decedat. Nu am frati/surori, sunt unic mostenitor. Trebuie sa fac actele de mostenire, nici nu stiu care e termenul - dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Pasi pt succesiune gaborela gaborela Buna seara,ajutati-ma va rog frumos:trebuie sa fac succesiunea dupa mama care are 7 ha de pamint .problema e ca eu nu am nici un act ptr ca toate actele sunt ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cdimofte cdimofte Parintii mei au diortat cand eu aveam cateva luni. Tatal meu s-a recasatorit si din aeasta casatorie a rezultat o fata. El a murit in urma cu 4 luni. Sotia lui ... (vezi toată discuția)