avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PASI pt SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PASI pt SUCCESIUNE

Buna seara,ajutati-ma va rog frumos:trebuie sa fac succesiunea dupa mama care are 7 ha de pamint .problema e ca eu nu am nici un act ptr ca toate actele sunt la fratele meu.Succesiunea trebuie sa o fac eu ptr ca mama mea a murit la mine in Bucuresti(am ingrijit-o eu) si am inteles ca trebuie la ultimul domociliu,mama mea fiind din Ialomita com Albesti.Spuneti-mi care este demersul si ce sa fac si pasii care trebuie parcursi. Va multumesc anticipat!
Mama mea a murit in martie 2011
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
gaborela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:33, 25 Iulie 2012
succesiunea se suporta de toti mostenitorii in mod egal sau in proportia cotei lor. In cazul in care va intelegeti cu fratele il rugati sa se prezinte la un notar cu actele de proprietate ale terenurilor si faceti imparteala. In cazul in care nu va intelegeti il chemati in instanta pentru dezbaterea succesiunii si va trebui sa depuna actele acolo in dosar.
Succesiunea se dezbate la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Cand a decedat mama dvs?
Daca sunteti in termenul de optiune succesorala mergeti si dati declaratie de acceptare a succesiunii. Daca nu va intelegeti cu fratele dvs succesiunea se va dezbate in instanta insa in orealabil trebuie sa aveti o incheiere de la notar care este obligatorie.
Declaratia ca si dezbaterea succesiunii pe cale notariala se face avand certificatul de deces , certificatul dvs de nastere si casatorie daca sunteti casatorita, actele de proprietate pt bunuri care au apartinut defunctei, certificate fiscale pt bunurile imobile, 2 martori care au cunoscut o pe defuncta.
Daca mama dvs a murit pana in data de 1 oct 2011, termenul de optiune succesorala a trecut , acesta era de 6 luni de la deces, daca a murit dupa aceasta data termenul este de un an, deci sunteti in termen si puteti face acaesta declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune miki55 miki55 vă rog să-mi răspuneți și mie la 2 întrebări deocamdată: 1. unde se deschide succesiunea după decesul unui părinte?la locul de domociliu sau unde a ... (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)