Buna ziua!
Sunt in CCC pentru cel de-al 3-lea copil, care va face 2 ani pe data de 16.11.2014 (mentionez ca pe aceasta perioada nu am avut intreruperi , am mers din concediu in concediu, diferenta intre copii fiind de 1 an si 6 luni, respectiv 1 an si 7 luni). Acum sunt insarcinata cu cel de-al 4-lea care va veni pe lume la sfarsitul lui decembrie.
As vrea sa stiu , ce drepturi am ? se poate sa-mi dea concediu pentru sarcina? in cazul meu acest concediu de plateste? (mentionez ca sunt angajata intr-o institutie de stat).
Multumesc anticipat
1. Dupa ce se termina CCC3 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) sau a raportului de serviciu (daca sunteti functionar public) si reluarea activitatii im baza aceluiasi CIM sau raport de serviciu.
2. - Reluarea activitatii se poate face cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste varsta de 2 ani.
- Dearece sunteti in ultimele luni de graviditate cu aceeasi data prezentati angajatorului dvs. certificat de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Indemnizatia pentru concediul de maternitate este platita de angajator care recupereaza intreaga suma de la CJAS.
- Pentru calcularea indemnziatiei pentru conecdiul de matenitate trebuie sa aduceti adeverinta de la AJPIS cu veniturile pe ultimele 6 luni (veniturile sunt formate din indemnizatia pentru CCC3).
3. - Dupa terminarea concediului de maternitate intrati CCC4 si procedati la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1:
- faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea CIM (sau a raportului de serviciu) pentru a intra in CCC4;
- cu o copie dupa decizia de suspendare CIM (sau a raportului de serviciu) si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al patrulea copil va prezentati la Primarie si completati cererea pentru indemnizatia pentru CCC4;
- de la angajator trebuie sa mai luati si adeverinta tip (Anexa 2) cu veniturile din perioada de concediu de maternitate.