avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua!
Sunt in CCC pentru cel de-al 3-lea copil, care va face 2 ani pe data de 16.11.2014 (mentionez ca pe aceasta perioada nu am avut intreruperi , am mers din concediu in concediu, diferenta intre copii fiind de 1 an si 6 luni, respectiv 1 an si 7 luni). Acum sunt insarcinata cu cel de-al 4-lea care va veni pe lume la sfarsitul lui decembrie.
As vrea sa stiu , ce drepturi am ? se poate sa-mi dea concediu pentru sarcina? in cazul meu acest concediu de plateste? (mentionez ca sunt angajata intr-o institutie de stat).
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:57, 23 Septembrie 2014
1. Dupa ce se termina CCC3 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) sau a raportului de serviciu (daca sunteti functionar public) si reluarea activitatii im baza aceluiasi CIM sau raport de serviciu.

2. - Reluarea activitatii se poate face cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste varsta de 2 ani.
- Dearece sunteti in ultimele luni de graviditate cu aceeasi data prezentati angajatorului dvs. certificat de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Indemnizatia pentru concediul de maternitate este platita de angajator care recupereaza intreaga suma de la CJAS.
- Pentru calcularea indemnziatiei pentru conecdiul de matenitate trebuie sa aduceti adeverinta de la AJPIS cu veniturile pe ultimele 6 luni (veniturile sunt formate din indemnizatia pentru CCC3).

3. - Dupa terminarea concediului de maternitate intrati CCC4 si procedati la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1:
- faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea CIM (sau a raportului de serviciu) pentru a intra in CCC4;
- cu o copie dupa decizia de suspendare CIM (sau a raportului de serviciu) si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al patrulea copil va prezentati la Primarie si completati cererea pentru indemnizatia pentru CCC4;
- de la angajator trebuie sa mai luati si adeverinta tip (Anexa 2) cu veniturile din perioada de concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil Cristina_Alex Cristina_Alex Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, ... (vezi toată discuția)