avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rog sa ma ajutatzi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rog sa ma ajutatzi

An luna noiembrie 2013,am depus actele p-u alocatzia copilului(mi-au adresat 1 singura intrebare,daca muncesc,am raspunsa ca nu,la moment nu munceam si nimeni nu mi-a mai spus nimica).An ianuarie 2014,m-am angajat si iarasi nimeni nu m-a intrebat s-au sa-mi spuna ca ar trebui sa merg la Casa teritoriala din oras,ca sa anunt ca m-am angajat.Asa am muncit pina acum in septembrie,cind jurista de la servici m-a intrebat daca eu primesc in continuare alocatzia la copil,eu nestiind nimic,am raspuns ca da.Dupa care dumneaei mi-a zis ca m-au cautat de la CT si ca tre sa rambursez totzi banii primitzi pina acum,din luna ianuarie.Mentzionez ca eu sunt din Republica Moldova si am un salar mizer de 100 dolari lunar si ca alocatzia copilului este de 28 de dolari lunar.Acum am decis sa inaintez in instantza cu o plingere,insa nu stiu ce tre sa fac exact si unde sa ma adresez,eu nu dispun de suma de bani pe care ar trebui sa o rambursez.Va rog sa ma ajutatzi,m-ai exact sa-mi aratatzi cum ar trebui sa scriu o cerere,ca nu stiu.Va multzumesc mult
Cel mai recent răspuns: mediator1 , utilizator 12:38, 24 Septembrie 2014
Lucrati in tara sau in Republica Moldova ?

In Romania, alocatia de stat nu are nicio legatura cu angajarea unui sau a ambilor parinti
Precizati si daca este vorba de alocatia de stat pentru copii sau de indemnizatia pentru concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani.
Lucrez in Republica Moldova si este vorba despre alocatzia de stat pentru copii.Aici se da alocatzia pina la 1 an si 6 luni
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
mediator1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia (unica) de nastere 2009 Radu Calin Radu Calin Buna ziua, in primul rand va rog sa ma scuzati ca tot postez acest mesaj printre discutiile de pe forum, dar nu ma prea pricep unde sa adresez intrebarile si ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas in r. moldova mariabedau mariabedau sant vaduva de 12 ani sotul meu a fost invalid de gradul 2 pe viata in razboiul din transnistria, sotul a decedat in anul 2003.as dori sa aflu daca pot avea ... (vezi toată discuția)
Alocatie retroactiv de la nastere taniusha86 taniusha86 Pe data de 22.10.2020 am depus cererea pentru alocatia de stat pentru fiul meu , născut în iunie 2019, deoarece am aflat destre opțiunea de a depune ... (vezi toată discuția)