avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Emitere facturi pe cheltuieli I.I. sau PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Emitere facturi pe cheltuieli I.I. sau PFA

Buna dimineata,
detin o intreprindere individuala si as dori sa stiu, ar fi vreo problema ca sa cer factura de exemplu, daca imi iau bunuri ce le folosesc in familie?
Adica, daca imi iau un termostat pentru o centrala, cauciucuri de vara, service la masina si cer sa mi se ofere factura pe I.I. ar fi vreo problema? Sau ar fi in avantajul meu?

Ma intereseaza acest lucru, pentru a sti cum sa procedez.
Va multumesc frumos.
O zi frumoasa va doresc.
Cel mai recent răspuns: staycu , utilizator 12:34, 24 Septembrie 2014
Din art. 48 cod fiscal:
...
(4) Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:
a) să fie efectuate în cadrul activităţilor desfăşurate în scopul realizării venitului, justificate prin documente;

Deci nu puteti sa deduceti cheltuieli pentru ceva ce nu veti folosi pentru intreprinderea individuala ci pentru dumneavoastra personal.
Buna ziua,
multumesc pentru raspuns.
Stiu ca nu pot deduce, am vazut pe internet ce se poate deduce si ce nu.
Eram curios daca este vreo problema sa cer emitere de facturi pe I.I. ...
Nu cereti facturi pe intreprinderea individuala daca nu aveti voie sa le deduceti. Luati pe persoana fizica direct.
Am inteles.
Va multumesc frumos pentru timpul si raspunsul acordat.

O zi frumoasa va doresc in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli cu telefonul si internetul tomaioan tomaioan Buna ziua.Va rog sa-mi spune-ti daca ,fiind PFA,pot deduce cheltuielile cu telefonul fix si mobil si internetul?Mentionez ca contractele sunt incheiate pe ... (vezi toată discuția)
Decontare combustibil florinelok florinelok am si eu o intrebare pt ca nu m-am lamurit complet , vreau sa deschid o intreprindere individuala cu obiect de activitate magazin alimentar.....vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot deduce din impozit (intreprindere individuala) paptamas paptamas Buna ziua. Am o intreprindere individuala (neplatitor de TVA), un fel de PFA cu angajati. As vrea sa ma informati ce cheltuieli se pot deduce din ... (vezi toată discuția)