avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Eroare inregistrare documentatie cadastru de catre ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Eroare inregistrare documentatie cadastru de catre notar public

Buna ziua,
In urma cu ceva timp am trecut 11 loturi de teren in intravilan prin PUZ. Ramasese doar sa fac si notarea modificarii in cartea funciara. Acum am hotarat sa vand 2 loturi pt care am mers la un notar public. Acesta s-a ocupat de contractul de vanzare-cumparare dar mai intai de inregistrarea in CF a tipului de teren - intravilan.
Totodata am convenit cu notarul sa se ocupe si de notarea in CF a celor 9 loturi ramase . Am platit taxele iar dupa cateva zile am primit incheierile de la cadastru. Culmea este ca pt cele 2 loturi pe care le-am vandut rezolutia a fost ok, iar pt celelalte 9 depuse ulterior , am rimit respingere pe motivul ca au fost depuse pe cod 242 , corect fiind pe cod : 2.6.2 conf ordinului 700/2014.
Notarul da vina pe cadastru, oficiul de cadastru spune clar ca au fost depuse pe un cod/flux gresit, iar eu am pierdut banii (540 ron). Mentionez ca pt o ulterioara redepunere trebuie achitate taxele din nou.
Intrebare : de ce trebuie sa raman eu cu banii pierduti dn vina noataratului ? Cum pot recupera prejudiciul ? Cui trebuie sa ma adresez ?
Multumesc !

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:36, 24 Septembrie 2014
Incercati pe cale amiabila sa vorbiti la notariat sa gasiti o cale de compromis.
Ma evita, nu raspunde la telefon, iar la BNP lucreaza cu un notar ma vechi (mama sa) care spune ca el nu este la birou.
Faceti o cerere la Birou in scris si asa va trebui sa va dea un raspuns.
In acest caz, nu cred ca o va inregistra , tocmai pt a nu fi obligati sa-mi raspunda.
Au obligația sa o înregistreze si sa va răspundă. Daca nu le convine așa precis o sa va facă o propunere. Trebuie doar sa fiți calm si pe poziție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)
Teren techirghiol cadastru si intabulare intravilan irinacna irinacna Buna ziua. Am cumpărat un teren la Techirghiol in anul 2006 pe extravilan cu cadastru si intabulare. In anul 2008, o doamna si a construit o casa si astfel ... (vezi toată discuția)