avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Procurare registre SRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Procurare registre SRL

Buna ziua, am infiintat de curand un SRL si as dori sa stiu ce registre trebuie achizitionate pentru inceput. Mentionez ca firma nu va avea nici un fel de activitate aproape 1 an. Codurile CAEN autorizate sunt: 0130 - Cultivarea plantelor pentru inmultire, 4622 - Comert cu ridicata al florilor si plantelor.
Am intalnit pareri diferite cu privire la obligativitatea detinerii registrelor in conditiile in care firma nu va avea activitate, de aceea va solicit ajutor.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:37, 24 Septembrie 2014
Chiar daca firma nu are activitate, aveti obligatia intocmirii si transmiterii unor declaratii pe zero. Registrele de care aveti nevoie le gasiti la Administratia financiara( registru jurnal, registru inventar, registru evidenta fiscal).
Probabil ca sunteti infiintat ca microintreprindere si in acest caz nu aveti de ca sa luati registru de evidenta fiscala dar registrul unic de control este obligatoriu.

Registrul inventar si registrul jurnal il luati de la papetarie.
Chiar daca nu are activitate registrele contabile jurnal si inventar se vor completa, pt ca inregistrari contabile exista, cel putin legate de infiintare.

Registrul inventar se completeaza la infiintare societate si apoi cu ocazia inventarierii anuale:

Ordinul nr. 2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii

3. La începutul activităţii entităţii, inventarierea are ca scop principal stabilirea şi evaluarea elementelor de natura activelor ce constituie aport la capitalul entităţii. Elementele de natura activelor care constituie aport la capitalul social al entităţilor şi la patrimoniul instituţiilor publice se înscriu în registrul-inventar, grupate pe conturi.


Registrul unic de control este obligatoriu sa aveti la sediu si la fiecare punct de lucru.

In plus Legea 31/1990 precizeaza:

Art. 198. - (1) Societatea trebuie să ţină, prin grija administratorilor, un registru al asociaţilor, în care se vor înscrie, după caz, numele şi prenumele, denumirea, domiciliul sau sediul fiecărui asociat, partea acestuia din capitalul social, transferul părţilor sociale sau orice altă modificare privitoare la acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru inventar mon1981 mon1981 Am o firma mica de prestari servicii , nu am stocuri, rulaj destul de mic ca si valoare, este suficient daca completez registrul de inventar? Sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Registru inventar fundatie lorella lorella Am cautat si n-am gasit niciun act normativ care sa oblige o fundatie sa aiba registru- inventar, si/ sau registru jurnal, desi mi se pare normal, atat timp ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Lavinika Lavinika Va rog, daca poate sa-mi zica cineva cum se procedeaza in contabilitatea PFA-urilor in urm. caz: ( eu lucrez pt un CIM dar este la fel ca si la pfa, nu?) - pt ... (vezi toată discuția)