avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistia fiscala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistia fiscala

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog frumos, daca Legea privind amnistia fiscala se aplica si acelor persoane care au incasat o indemnizatie privind cresterea copilului majorata peste aceea cuvenita datorita unei erori a angajatorului? Mentionez ca in acest caz nu sunt aplicabile aceste prevederi: În situaţia în care sumele încasate necuvenit cu titlu de indemnizaţii pentru creşterea copilului prevăzute la art. 2 alin. (2) şi (3) au
drept cauză culpa persoanei care le-a încasat, materializată prin folosirea
de către aceasta, cu intenţie, a unor documente despre care cunoştea că au
fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de către aceasta a unor date
neconforme realităţii sau nedeclararea unor informaţii, prevederile alin.(2)
nu se aplică.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 24 Septembrie 2014
Legea nr. 126/2014 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.700/24/09/2014.

Art. 24. -
....
(3) În situaţia în care sumele încasate necuvenit cu titlu de indemnizaţii pentru creşterea copilului prevăzute la art. 2 alin. (2) şi (3) au drept cauză culpa persoanei care le-a încasat, materializată prin folosirea de către aceasta, cu intenţie, a unor documente despre care cunoştea că au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de către aceasta a unor date neconforme realităţii sau nedeclararea unor informaţii, prevederile alin. (2) nu se aplică.
....

In speta, daca nu intrati in categoria celor iertati de datorie si veti fi pus sa achitati o suma de bani , atunci in litigiu chemati in garantie pe angajator intrucat din cauza acestuia ati ajuns in situatia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala alina_mirela00 alina_mirela00 Buna seara!in perioada oct2010-august 2012 am fost in concediu crestere copil.in ultimile3 luni in care beneficiam de indemnizatie am realizat venituri la o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil primita in plus in mod necuvenit andrady06 andrady06 M-am angajat cu 6 luni inainte sa ies din concediul de crestere al copilului si nu am fost sa depun nici o cerere pentru stimulent deaorece abia am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Legea nr.126/2014 barthiaurelia barthiaurelia As vrea sa stiu daca Legea 126/2014, de modificare a O.U.G/2010, privind concediul si indemnizatia lunara de crestere a copilului si masuri de recuperare a ... (vezi toată discuția)