avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... mutare definitiva functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

mutare definitiva functionar public

In conditiile art.91, alin2, lit b, respectiv mutarea definitiva a unui functionar public la cererea lui expresa si aprobata de conducatorul institutiei, din cadrul unui compartiment in altul, se poate face de pe un grad inferior pe unul superior, respectiv de pe principal pe superior?
Cel mai recent răspuns: ContSters240394 , utilizator 11:06, 26 Septembrie 2014
art.91, alin2, lit b din ce act normativ?
imi cer scuze, legea 188/ 1999. Eu sustin ca trebuie sa fie un grad egal sau inferior, cei de la resurse afirma ca poate fi si superior.
Nu poate fi pe un grad profesional superior, pentru ca se incalca principiul carierei functionarului public. Lasand la o parte vechimea diferita in specialitatea studiilor (9 ani pentru gradul profesional superior fata de 5 ani pentru principal), accesul la o gradatie mai mare a functiei publice se face doar prin examen de promovare, altfel toti am crea functii publice de nivel superior si ne-am muta pe ele, fara a mai respecta nici o regula. Mutarea/transferul se face pe functii publice echivalente cu cea detinuta sau, cu acceptul functionarului public, pe una de nivel inferior.
Legea 188/1999:
Art. 91. - (1) Mutarea în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă ori temporară.
(2) Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii:
.....
b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, la acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului;
....

Prin urmare, mutarea definitiva la solicitarea justificata a functionarului public se poate face :
- fie pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, la acelaşi grad profesional

- fie pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postuluii
@ Kyandra

multumesc pt raspuns, asa am motivat si eu raspunsul meu, spunandu-le ca fac o greseala
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva pe functie publica de auditor? legorodi legorodi Buna ziua Poate avea loc mutarea definitiva a unui functionar public, avand functia de inspector, grad profesional superior pe o functie publica vacanta de ... (vezi toată discuția)
Mutarea pe un post similar in cadrul aceleiasi institutii Liviu-Cosmin Liviu-Cosmin Buna ziua. Sunat angajat in cadrul unei autoritati publice din anul 2006. In anul 2014 am fost incadrat la functia de consilier superior (treapta 3 de ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva functionar public claudiar72 claudiar72 In cadrul Biroului juridic exista un functionar public avand functia de expert superior. In martie 2014 s-a vacantat o functie de consilier juridic superior in ... (vezi toată discuția)