avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda itm

Buna ziua am si eu o intrebare. Lucrez la o firma de contabilitate, unul dintre clientii nostri ne-a solicitat sa ii facem un contract de munca incepand cu data de 1.09.2014. Atunci cand am intocmit contractul in word in loc sa trec data de 1.09.2014 am trecut data de 1.08.2014 insa in revisal am declarat corect cu data de 2.09.2014. Intre timp a venit itm in control si fata carei ii facusem contractul gresit la aratat unde scria ca incepe cu data de 1.08.2014 si i-a dat amenda 10 000 lei. Ce putem face in acest caz, deoarece clientul meu doreste sa faca contestatie. Vreau sa stiu daca mi se poate imputa mie ca si contabil al firmei la care lucrez, adica daca imi poate deschide mie proces pe parte civila.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 12 Februarie 2015
Puteti contesta amenda primita. In instanta o puteti propune ca martor pe salariata in cauza pentru a declara data de cand este angajata .

Angajatorul se poate indrepta impotriva dvs pentru amenda primita.
Inainte de intocmirea CIM mai sunt si alte documente, sa le zicem documente primare - cerere omului, dispozitia sau aprobarea patronului sau a sefului de la R.Umane, etc. - de care cel insarcinat sa redacteze in fap CIM-ul, trebuie sa tina cont.
Este drept ca acesti domni de la ITM abia au asteptat sa gaseasca un asemenea plocon. Da, ei nu au mama, nu au tata - am patit-o si noi intr-o speta asemanatoare.
Amenda se contesta in judecatorie.
Bafta!
Exista o cerere prin care persoana respectiva solicita angajarea cu data de 1.09.2014.
Practic aceasta angajata trebuia sa inceapa cu 1.09.2014 cand ii inceta contractul surori ei si trebuia sa intrea ea, se vede clar asta din revisal.
IN CAZUL IN CARE ANGAJATORUL SE INDREAPTA CATRE MINE EU CUM MA POT APARA? CONFORM CAREI LEGI?

Alte discuții în legătură

Contract de munca zugravu catalin zugravu catalin Detin un magazin intro comuna, cu un singur angajat din martie 2010.De ceva vreme vanzatoarea se simtea tot mai rau datorita sarcinii si imi lipsea de la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca niko 94 niko 94 La contr de munca la data se trece 17/03/11 sau 16/03/11, adica vreau sa spun ca inchei un contr de munca cu un salariat pe care trebuie sa-l trimit la ITM cu ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)