avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Detin un magazin intro comuna, cu un singur angajat din martie 2010.De ceva vreme
vanzatoarea se simtea tot mai rau datorita sarcinii si imi lipsea de la serviciu.Pe acest motiv am hotarat sa mai angajez o fata pentru a se familiariza pentru ca mai tarziu vanzatoarea actuala va intra in concediul prenatal. Pe data de 24-03-2011 am angajat pe respectiva fata iar pe 25-03-2011 am plecat cu REVISALUL la ITM.
Tot pe data de 25-03-2011am avut control la magazin din partea ITM-ului si mi-au loasat invitatie sa ma prezint la ITM pe data de 29-03-2011.Pe data de 29-03-2011 m-am prezentat la ITM si am fost amendat cu suma de 3 000lei cu toate ca noua vanzatoare a declarat ca lucreza dupa data de 24-03-2011.Am depus la ITM si adeverinta de la medic de unde reiese ca vanzatoarea este insarcinata si ca pe 24 si 25 i sa recomandat repaus total.Pot ataca in justitie procesul verbal de contaventie,si ce sanse am de reusita.Pe data de 24-03-2011 angajata noua nu a stat la serviciu decat cat a semnat contractul si i sa explicat cum merg treburile.
Amenda a fost data in baza art. 16 alin 1 din L53/2003
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
zugravu catalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 31 Martie 2011
Angajatul se declara in REVISAL cel putin cu o zi inainte ca acesta sa inceapa activitatea. Deci dvs. trebuia sa duceti REVISAL-ul cel mai tarziu pe 23.
Pentru a scapa de amenda va recomand urmatoarele:
- faceti un memoriu la ITM, explicati situatia..., si solicitati reducerea amenzii, poate doar avertisment (este posibil !).
- in instanta puteti ataca actul administrativ pe vicii de procedura, altfel nu prea cred ca aveti sanse...
Sper ca am inteles bine: noua salariata a inceput sa lucreze pe data de 24 martie , iar dumneavoastra voiati sa raportati noul contract de munca la ITM abia pe data de 25 martie. Ei bine legislatia impune sa actualizati REVISALUL cu noul contract de munca si sa-l trimiteti la ITM cel tarziu cu o zi lucratoare anterior zilei in care incepe sa lucreze noul salariat.
Daca procesul verbal nu are vicii de forma nu prea aveti sanse intr-o eventuala contestatie pentru ca ati gresit. Faptul ca salariata insarcinata nu se putea prezenta la serviciu pe data de 24 nu are relevanta.
Buna ziua !
Ati luat amenda pentru ? care e temeiul legal precizat in procesul-verbal de contraventie ?
1. Ce treaba are Revisalul cu amenda primita ? ...

2. Amenda primita este pentru primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă.... art.276 alin.1 lit.e C.mun.
Netransmiterea REVISAL-ului este sanctionata de HG nr.161/2006 si nu de Legea nr.53/2003 - Codul Muncii.
Din aceasta cauza, contestati in instanta procesu-verbal de contraventie intrucat fapta constatata nu exista ...
Asa cum a preczat si colegul freeelis amenda contraventionala a fost data pt nerespectarea obligatiei prevazuta de art. 16(1) C Muncii , respectiv incheierea in forma scrisa a CIM , obligatie care nefiind respectata este prevazuta ca si contraventie de art. 276 (1) lit. "e" ... 3000 lei e valoarea minima a amenzii .
Cat despre contestarea procesului-verbal in instanta , nu vad (in principiu) sanse de reusita in conditiile spetei ( probabil colegul freeelis nu a citit bine post-ul dvs. ) .

Alte discuții în legătură

Cim semnat doar de angajator - in fapt, persoana a fost la lucru si pontata ca atare Maran Corina Maran Corina Buna ziua, Am avut 6 controale ITM in anul 2015, peste care am trecut cu bine. Acum, am un necaz mare. 1. Societatea \"X\" a incheiat contract cu \"z\" ... (vezi toată discuția)
Inregistrare c.i.m DAVULCU DAVULCU ARE VOIE INSPECTORUL ITM SA INREGISTREZE UN C.I.M DUPA 10 ZILE? (vezi toată discuția)
Proces verbal de amenda de la itm DANI70 DANI70 Buna seara, am si eu o intrebare.La o societate vine un control de la itm, distribuie niste formulare la angajati, nu face precizari si nici nu consemneaza ... (vezi toată discuția)