Buna seara, am si eu o intrebare.La o societate vine un control de la itm, distribuie niste formulare la angajati, nu face precizari si nici nu consemneaza nimic in Registrul Unic de Control, NU mai verifica nimic, nu lasa invitatie pentru reprezentanti societatii, si dupa o zii administratorul primeste amenda 9000 pentru neincheierea contract de munca pentru 3 angajate. Pot sa castig pe nulitate absoluta a procesului verbal?
Daca cei veniti in control nu au verificat t daca sunt contractele si nu sunt inregistrate?
Ca au facut control numai pentru depistarea personalului fara documente de angajare nu ma mira. Ma mira ca nu au consemnat in registrul unic de control si nu au intocmit proces verbal de constatare. Parca nu-mi vine a crede ca au uitat de astea.
procesul verbal de constatatre si sanctionare a contraventiilor a fost incheiat a doua zii la sediul itm la ara 9.30 dim. Nu au lasat invitatie pt . administrator si au sanctionat
Ati inteles bine. Angajatorul a fost sanctionat cu art. 276 alin 1 lit e adica nu a incheiat in forma scrisa contractul de munca amenda 3000x3 pers., ori daca au verificat in revisal ar fi trebuit sa sanctioneze conform HG 161/2006 adica pt. neinregistrarea contractului de munca de angajatoramenda 1500x3 pes.INtrebarea pot castiga in instanta.
Amenda itm
otto2007
Buna ziua,
Am avut un control ITM pe 7 Martie 2014 la un stand in cadrul unui targ organizat cu ocazia Martisorului.
Acolo am avut o vanzatoare careia I-am ... (vezi toată discuția)