avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Buna ziua! Va rog sa mi spuneti cum se calculeaza pensia alimentara in cazul in care tatal munceste in strainatate?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gitaanca , utilizator 14:19, 27 Septembrie 2014
Buna ziua,

Conform art. 530 din Noul Cod Civil, cand intretinerea este datorata de parinte, ea se stabileste pana la o patrime din venitul sau lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii si o jumatate pentru 3 sau mai multi copii.

Valoarea pensiei de intetinere trebuie sa reflecte, fidel nivelul veniturilor parintelui care o plateste.
Pensia de intretinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau intr-o cota procentuala din venitul net lunar al celui care datoreaza intretinere.

La calcularea cuantumului pensiei de intretinere nu se iau in considerare decat veniturile obtinute, nu si cele intamplatoare, cum ar fi, de exemplu, cele pentru ore suplimentare, indemnizatiile de deplasare, de transferare, de concediere, salariile compensatorii pentru disponibilizare.

Calculul se face in acelasi fel indiferent unde luceaza parintele, in tara sau in strainatate!
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru al doilea copil tutu12 tutu12 ..pentru recalcularea si ..stabilirea pensiei alimentare pentru cel de-al doilea copil , care este salariul care se ia in calcul tindu-se cont ca tatal ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei de intretinere! rockade rockade Buna ziua!Astazi am avut proces pentru marirea pensiei de intretinere a fiicei mele.Cat va obtine daca tatal ei are un salariu net mediu de 4.200 lei dar mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lemih lemih Sotul meu are dintr-o casatorie anterioara un copil pentru care plateste pensie alimentara. In cazul in care sotul meu accepta un job in strainatate, cum va fi ... (vezi toată discuția)