avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligativitate scaun auto copii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligativitate scaun auto copii

Am doi copii gemeni cu handicap grav tetrapareza spastica, nu isi tin capul si nu stau in fund, trebuiesc transportati cu masina peste tot prin tara la recuperari la diverse centre, nu pot fi tinuti decat in brate ca in scaunul auto plang. Nu sunt impotriva legislatiei si a scaunului pentru copii in masina dar in cazul meu ce pot face ca daca ma opreste politia imi da amenda desi copii au certificat de handicap.Pot cere de la medic un certificat medical sa nu pot fi amendat?
Cel mai recent răspuns: madanic32 , utilizator 21:19, 29 Septembrie 2014
Buna ziua! Am si eu o intrebare. Am 2 copii sub 3 ani, fiecare are scaun auto dar peste o saptamana doresc sa plec cu sotia, parintii mei si cu copii la socrii mei; deci suntem 6 persoane (4 adulti si 2 copii). Pentru copilul cel mare o sa pun un scaun de masina, dar pentru copilul cel mic??? Il pot tine in brate cele 2 persoane adulte care sunt in spate alaturi de copilul cel mare???
Este interesant cum gasim tot felul de motive sa ocolim legea. Trebuie sa intelegem ca si ceilalti de la vest o au si e obligatorie. Ca plange sau nu, scaunul il va proteja in caz de accident. Tinutul in brate il va omora sigur daca masina se loveste frontal, pentru ca persoana care il tine in brate il va apasa cu sute de km la impact. In unele tari scaunul este obligatoriu pentru copii sub o anumita greutate - au existat cazuri de copii strangulati de centura fiindca erau mici ca fizic dar mari ca ani, iar centura le venea in dreptul gatului.
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
GermanAlex, utilizator
Legea este foarte buna, foarte multi oameni mor pentru ca refuza sa inteleaga ca centurile de siguranta pot salva vieti. Pentru copii sub 12 ani scaunele de siguranta sunt de mare ajutor, centurile de siguranta care pot fixa un adult in loc in cazul impactului nu pot tine un copil care e mai mic ca dimensiuni. In plus scaunele de siguranta (nu booster-seats) pot oferii sistemul de fixare in cinci puncte (five point harness [ link extern ] ?
Ideea ca e un discomfort pentru copil, este un moft la fel si cea cu cheltuiala. Daca copilul are nevoie de un medicament scump nu-l cumperi ca sa te asiguri ca supravietuieste? Si daca dupa ce ai dat banii copilul zice ca are gust rau si nu-l vrea tu il arunci doar asa pentru ca e un discomfort pentru copil?
In US nu ai voie sa scoti copilul din maternitate, fara car-seat (indiferent ca pleci cu masina proprie sau taxi) si daca nu te pricepi sa-l montezi te invata ei. Ca sa pleci la aeroport pleci cu carseat-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transportul copiilor in autoturisme BG BG Am 3 copii(o fetita de 4 ani si gemeni de un an) si nu sunt sigur daca solutia gasita pentru transportul acestora cu autoturismul personal este in regula. ... (vezi toată discuția)
Obligativitate scaun copil sub 3 ani DanielMoroianu DanielMoroianu Buna ziua! Am si eu o intrebare. Am 2 copii sub 3 ani, fiecare are scaun auto dar peste o saptamana doresc sa plec cu sotia, parintii mei si cu copii la socrii ... (vezi toată discuția)
Transport copii div26m div26m Buna ziua am un nepot face 9 ani in august ma intrebam dupa noua lege daca il pot transporta in locul din fata ,la un renault trafic care are total 3 locuri in ... (vezi toată discuția)