avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare loc de munca

Buna ziua, am fost instiintata verbal de superiorul ierarhic, vineri la sfarsitul programului ca mi se va desfiinta postul ca urmare a unei reorganizari a departamentului, incepand cu data de 01.10.2014. Conform contractului preavizulmeu este de 45 zile. avand in vedere ca deja imi facusem toate analizele pentru a ramane insarcinata, in cazul in care inainte de a semna orice instiintare oficiala intru in concediu medical si raman insarcinata ce se intampla?
Cum ar fi mai bine sa procedez in aceasta situatie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:09, 28 Septembrie 2014
Daca ramaneti insarcinata, atunci va trebui sa anuntati imediat angajatorul.

OUG 96/2003 prevede :
Art. 2 În sensul prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos sunt definite după cum urmează:
...
c)salariata gravidă este femeia care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare;
.....

In aceste conditii vor devine aplicabile prevederile privind interzicerea concedierii salariatei gravide, si anume:
Art. 60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
...
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
In conditiile in care raman insarcinata in timpul concediului medical ( cel care intrerupe perioada de preaviz) va fi dupa ce voi primi decizia de incetare a contractului de munca. In concluzie, decizia va ramane in vigoare, asa este?
Daca ramaneti insarcinata in timpul concediului medical , trebuie sa anuntati imediat angajatorul.

In practica, decizia de incetare a c.i.m. se va emite la terminarea preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari in caz de sarcina lorelena1306 lorelena1306 O persoana care este concediata si are un preaviz de 20 zile lucratoare ramane gravida in perioada preavizului. Cum se procedeaza? Persoana este concediata si ... (vezi toată discuția)
Însărcinată de 11 săptămâni, angajată de 6. are voie angajatorul să mă dea afară? Anca1993 Anca1993 Daca sun insarcinata de 11 saptamani si lucrez de 6 saptamani,angajatorul are voie sa ma dea afara daca iam prezentat documentul precum sunt insarcinata (vezi toată discuția)
Desfintarea postului fifi58 fifi58 se poate desfiinta pe motive economice postul ocupat de o femeie insarcinata (vezi toată discuția)