avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrare parte comuna, instalatie de incalzire comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrare parte comuna, instalatie de incalzire comuna

Buna ziua.
Cu ocazia curatirii instalatiei de incalzire din apartament, respectiv 2 calorifere, am schimbat instalatia de racordare a lor la tevile comune, prin faptul ca am pus amundoua caloriferele pe aceeasi coloana, in contextul in care vecinul de sus are centrala proprie.
Am considerat necesara curatirea lor, doarece dupa schimbarea unei coloane de incalzire situata in ap. vecinului de alaturi, caloriferul meu bransat la acea coloana a ”inghetat” tot timpul iernii, astfel am presupus ca s-a infundat.
In realitate, in apartamentul vecinului -debransat si el- intre coloana verticala si caloriferul meu sunt 2 robineti inchisi evident :O .
Am vorbit si cu administratorul si cu presedintele de asociatie, ca in locul celor 2 robineti sa se puna 2 dopuri coloanelor la care nu mai sunt bransat -pe banii asociatiei evident- sa pot scoate tevile din peretele comun cu vecinul.
As fi facut aceasta lucrare pe cheltuiala mea, dar vecinul nu ne-a permis accesul in apartament.
Vroiam sa pun dopurile la nivelul zidului, dar administratorul a spus ca daca se sparg tevile, inundam amândoua apartamentele.
In ce mod poate fi convins sa o faca? Trebuie sa permita accesul in apartament pentru lucrari la partile comune?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:53, 28 Septembrie 2014
L nr 230/2007 Articolul 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu . Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Modificare procent in timpul sezonului rece pentru cei debransati cavallis cavallis Asoc cu 20ap, 10bransati-10debransati, actual procentul pt cota parte cei debransati este zero%(hotarare luata acum cativa ani in AG), la sed.AG reconvocata de ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)