Buna ziua. Fiind studenta, pe perioada anului universitar am locuit cu chirie impreuna cu alte 2 colege intr-un apartament din bucuresti. Inainte sa eliberam apartamentul pe perioada verii, am facut o cerere in care am cerut scutirea platii la intretinere pe lunile iulie, august si septembrie, urmand sa ne intoarcem in octombrie pentru a ne continua studiile. Am fost asigurate atat de administrator cat si de presedintele de scara ca procedura este corecta si totul va fi in regula. Pe perioada verii una din colege a venit cu parintii ei si a ramas 2 nopti in luna august, iar in septembrie am venit si eu si am ramas o noapte in apartament. In rest apartamentul nu a fost locuit. Spre sfarsitul lunii septembrie, fiind in trecere, am observat ca erau trecute 3 persoane ca locuind acolo si aveam de platit din urma intretinerea pe lunile iulie si august. Am incercat sa contactam administratorul, un om foarte dificil, care ne-a spus ca cererea noastra nu a fost aprobata intrucat ''au stat oameni acolo toata vara''.
Din cate stiu, ar fi trebuit sa locuim acolo mai mult de 15 zile ca sa ne poata trece la intretinere. Cum putem contesta acest calcul si cum am putea dovedi ca noi nu am locuit acolo? Cat mai multe informatii si sugestii sunt binevenite. Mentionez ca e vorba de aproximativ 1000 de lei.
Multumesc mult!
In temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d,aveti dreptul sa contestati valoarea impusa in lista de intretinere ,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Am inteles, dar pentru luna iulie nici n-am stiut ca fusesem deja puse la intretinere, iar pentru august au trecut deja cele 10 zile de la afisare. Voi face contestatia oricum dar presedintele nu va mai avea obligatia sa raspunda? Sau sa astept pana se afiseaza si pe septembrie si sa fac atunci contestatia pentru toate cele 3 luni?
Din expunerea dv nici n-am stiut ca fusesem deja puse la intretinere, ,ceea ce conduce la varianta ca nu ati achitat valoarea impusa
La aparitia noii liste de intretinere desfasurati procedura prev de disp HG nr 1588/2007 art 12 A
Succes !
Faceti cerere catre presedintele asociatiei, nu catre presedintele de scara, ca nu exista legal asa o functie, si in propozitii scurte expuneti toata tarasenia. Scrieti in aceasta cerere si ca stiti ca un locatar poate fi pus la plata cotelor de intretinere daca locuieste mai mult de 15 zile pe luna - asta ca sa vada ca stiti prevederile legale.
Contestati faptul ca ati fost puse la plata cotelor pentru prezenta in apartament pentru perioada ........... pana la ...............
Dati aceasta cerere in mana presedintelui.
Ar trebui sa fie inregistrata, dar cum acolo par ca lucrurile nu sunt cum ar trebui sa fie, mergeti direct la presedinte si explicati-i situatia.
In alta ordine de idei, suma pe care ne-o infatisati aici de 1000 lei este cu totul exagerata. Pentru 1 persoana / luna nu poate sa depaseasca 20 lei. Ori ati gresit scriind suma, ori, daca este adevarata, e ceva in neregula in acea asociatie cu impartirea cheltuielilor.
La cele scrise de @elga50, as adauga:
- luati legatura si cu proprietarul locuintei, singurul in masura sa faca acea contestatie la as. proprietari;
- la fel, cererea de scadere a nr. de persoane pentru perioada cat ati fost in vacanta, pe care ati facuto trebuia dusa la asociatie tot de proprietar; nu vreau sa mai spun ca si plata intretinerii ar trebui facuta tot de catre acesta... noi nu suntem chiar asa de scrupulosi, dar sunt unii mai catolici decat Papa, asa ca chemati proprietarul sa va ajute;
- daca spuneti ca suma pe cele trei luni este de 1000 lei, inseamna ca s-a efectuat vreo lucrare de reparatii; aceasta lucrare trebuie achitata de catre proprietar; aveti contract de inchiriere?