avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trecere la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trecere la intretinere

Buna ziua,
Am sa va expun o situatie inedita. Eu locuiesc in orasul x. Prietena mea este studenta aici si sta in chirie cu inca o domnisoara. Avand in vedere ca a fost ziua ei sau cu diferite ocazii am mai dormit la ea maxim 4 nopti pe luna incepand cu luna martie aproximativ, plus ca am mai vizitat-o din cand in cand fara a dormi acolo. Luna trecuta s-a prezentat sefa de scara la usa si i-a spus domnisoarei ca o trece la cheltuieli cu 3 persoane incluzandu-ma si pe mine acuzand ca eu locuiesc acolo.(+taxa de salubrizare mai spune). Mentionez ca eu am un domiciului stabil in orasul x. Acum figureaza 3 persoane la cheltuieli incepand cu luna martie din cauza ca doamna sefa de scara refuza sa inteleaga si ma acuza intr-una ca eu din martie locuiesc acolo si trebuie platit retroactiv.

Ce este de facut? Va rog sa ma ajutati?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:59, 18 Iunie 2013
Proprietarul de drept al apartamentului sau prietena dvs sa sesiseze oficial presedintele de asociatie ca in apartament nu locuiesc decat 2 persoane
In temeiul disp art 12 A c] si d] din HG nr 1588/2007 poate fi contestata lista de plata a intretinerii,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Sefa de scara nu este factor decizional in masura sa impuna persoane la calculul cotelor de intretinere
Exista un numar de zile stas pe care o persoana poate sa le petreca intr-un imobil fara a fi pusa la cheltuieli?
mariuscrisan a scris:

Exista un numar de zile stas pe care o persoana poate sa le petreca intr-un imobil fara a fi pusa la cheltuieli?

14 sau 15, nu mai stiu exact.

Dar in caz de litigii si cu presedintele, ce se mai face? Se apeleaza la instanta? Cum demonstreaza partile cate zile a stat o persoana in locuinta?
HG nr 1588/2007 Art. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;

In situatia in care dvs aveti domiciliu stabil,se impune sa solicitati oficial asociatiei dvs de proprietari emiterea unui document care sa ateste ca locuiti in localitatea X,blocul Y de pe strada Z,unde va achitati lunar obligatiile de intretinere
Pentru solutionare amiabila la nivelul asociatiei de proprietari unde locuieste prietena dvs se impune ca aceasta sa desfasoare demersuri la nivelul proprietarului de drept al apartamentului ,care sa solicite oficial presedintelui de asociatie verificarea situatiei si dispunerea de masuri concrete prin care sa fie inregistrate numarul real de persoane care locuiesc in apartament.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
ynocentta, utilizator
La intretinere sunteti trecut daca locuiti 15 zile in acel apartament.Nu are importanta
unde aveti domiciliu.Fiecare asociatie are propriile cheltuieli.Aceasta problema a fost discutata de multe ori.Faceti cerere sa va scoata dela intretinere la adresa ce o aveti in C.I. si platiti
unde stati cu domnisoara.

Alte discuții în legătură

Ce autoritate are seful de scara? Elena Radut Elena Radut Buna ziua. Din august 2010 seful de scara a trecut o persoana in plus la intretinere pe motivul ca vin prieteni in vizita si ca facem galagie in apartament ... (vezi toată discuția)
Adaugarea abuziva a unei persoane la intretinere dana000 dana000 Locuiesc in chirie singura de 3 luni, iar luna aceasta am fost instiintata prin intermediul proprietarului (!!!) ca presedintele de bloc cu administratorul au ... (vezi toată discuția)
Seful de scara Manolache Cristina Manolache Cristina Am o problema mai ciudata. Am 19 ani si inca locuiesc cu parintii. Prietenul meu sta singur in chirie intr-o garsoniera. In fiecare zi emrg la el si ii mai ... (vezi toată discuția)