avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... seful de scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

seful de scara

Am o problema mai ciudata. Am 19 ani si inca locuiesc cu parintii. Prietenul meu sta singur in chirie intr-o garsoniera. In fiecare zi emrg la el si ii mai duc de mancare,sau il ajut la curatenie. Problema e urmatoarea: seful de scara m-a bagat la itnretinere (tin sa precizez ca nu am dormit nici o noapte acolo, sta de vreo 3 luni in acel loc). Am zis ca a fost o greseala insa el a zis sa nu ma crede pe mine ci pe oamenii de pe scara care i-au zis ca ma vad zilnic. Am adus o adeverinta de la asociatia de locatri a blocului meu din care rezulta clar ca locuiesc acolo si cotizez fiind la zi cu cheltuielile. In acel moment acesta a spus ca actul e fals...Atunci m-am enervat si a avut loc o discutie mai aprinsa. Nu e vorba de bani,dar nu itneleg cum pot sa fiu prezenta in 2 locuri in acelasi timp.Tata palteste dupa mine itnretinere, de ce trebuie sa plateasca si prietenul? Nu mi se pare un lucru bun. Nu stiu ce as putea face mai mult
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 10:33, 13 August 2010
Prietenul dvs poate face o plangare penala impotriva celui care v-a trecut la intretinere. Nu cred ca seful de scara este aceasta persoana ci presedintele asociatiei sau administratorul. Cred ca mai intai ar trebui sa discute cu aceste persoane.
nu stiu exact daca e sef de scara,e cel care face lista de intretinere si care incaseaza banii. Ma intrigat faptul ca a spus ca actul e fals si ca ma va urmari si imi va dovedi ca eu locuiesc acolo. Este vorba doar de 17 lei la urma urmei,nu inteleg de ce aceasta lupta crancena. A spus ca va veni la asociatia de locatari din blocul meu pentru a :cerceta:. Exact asa s-a exprimat...Mi se pare penibil. Eu locuiesc cu chirie impreuna cu parintii deoarece tata e cadru militar si a fost nevoit sa se mute din orasul nostru unde avem apartament in alt oras..
Adeverinta de la blocul in care locuiesc parintii Dv. si unde dormiti noaptea nu are nicio importanta.
Cheltuielile care i se cer prietenului Dv. pentru faptul ca veniti zilnic la el sunt pentru consumuri, nu pentru prezenta sau pentru dormit.

Cheltuielile pe care le plateste prietenul Dv. in plus sunt cele cu electricitatea la comun (in care intra si curentul la lift - in cazul in care exista lift), gazele si gunoiul.
Dupa cum vedeti niciuna din aceste utilitati nu se pot face in cazul in care dormiti, ci atunci cand efectiv, traiti o bucata din zi intr-o casa .....si dupa cum spuneti....mergand zilnic acolo, e ca si cum locuiti acolo.

Sigur ca nimeni nu va poate spiona sa vada cat gaz folositi sau cat gunoi aruncati asa cum nici pe vecinii prietenului nu-i spioneaza nimeni. E vorba de o impartire a acestor cheltuieli legiferata care se bazeaza in primul rand pe declaratia proprietarului sau chiriasului asupra numarului de persoane care deobicei nu se face corect.
Administratorii si vecinii sunt intotdeauna suspiciosi cand observa o persoana foarte prezenta in imobil.
Seful de scara cum il denumiti raspunde la sesizarile celorlalți proprietari.
Acesta și administratorul in general nu pune taxa pentru intrare intr-un apartament
de fapt nici nu-i intereseaza,dar folosiți liftul deci energie electrica,gunoiul ,gazul,
curațenia scarii si chiar pierderile de apa .
Fiecare bloc iși are cheltuielile lui.Intretinerea pe care o plătiți unde aveți domiciliul
nu se transfera la cealalta asociație.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii nu vor asociatie. ce este de facut? magic9pm magic9pm Ce este de facut? Proprietarii nu vor Asociatie. Locuiesc intr-un bloc nou dat in folosinta acum un an. Blocul are 3 etaje si doar 8 apartamente. Sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt trecuta la plata intretinerii desi nu stau acolo 15 zile ukutza ukutza buna ziua, Administratorul blocului in care locuiestie prietenul meu ma trecut la intretinere pentru simplu fapt ca vin in vizita la el zilnic vreo 2 ... (vezi toată discuția)
Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)