avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce autoritate are seful de scara?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce autoritate are seful de scara?

Buna ziua. Din august 2010 seful de scara a trecut o persoana in plus la intretinere pe motivul ca vin prieteni in vizita si ca facem galagie in apartament (dansul locuind la apartamentul de sub noi). Initial locuiam 4 persoane in apartament dar surorile s-au casatorit si au domiciliu in alta parte. Lunar se face cerere pentru a scadea de la intretinete 2 persoane, cerere care nu a primit niciodata numar de inregistrare. Am incercat sa discutam cu seful asociatiei de locatari considerand ca este superiorul sefului de scara si poate rezolva situatia. Ni s-a spus ca nu poate trece peste seful de scara care are autoritatea sa ia astfel de decizii. Nu se poate face o cerere pentru a scadea definitiv doua persoane de la intretinere ca sa nu mai fie nevoie sa se face lunar? Seful scarii poate lua astfel de decizii? Unde as putea sa depun o reclamatie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:49, 3 Martie 2011
Elena Radut a scris:

Buna ziua. Din august 2010 seful de scara a trecut o persoana in plus la intretinere pe motivul ca vin prieteni in vizita si ca facem galagie in apartament (dansul locuind la apartamentul de sub noi). Initial locuiam 4 persoane in apartament dar surorile s-au casatorit si au domiciliu in alta parte. Lunar se face cerere pentru a scadea de la intretinete 2 persoane, cerere care nu a primit niciodata numar de inregistrare. Am incercat sa discutam cu seful asociatiei de locatari considerand ca este superiorul sefului de scara si poate rezolva situatia. Ni s-a spus ca nu poate trece peste seful de scara care are autoritatea sa ia astfel de decizii. Nu se poate face o cerere pentru a scadea definitiv doua persoane de la intretinere ca sa nu mai fie nevoie sa se face lunar? Seful scarii poate lua astfel de decizii? Unde as putea sa depun o reclamatie?
Multumesc

este un abuz din partea asociatiei sa treaca mai multe persoane la intretinere.
faceti o hartie in scris si trimiteti aceasta hartie prin posta cu confirmare de primire prin care le comunicati numarul de persoane care locuiesc in apartament si apoi in cazul in care continua sa factureze mai multe persoane, actionati asociatia in judecata si cereti despagubiri si sumele cheltuite cu avocat.
1-Normele in vigoare nu prevad calitatea de sef de scara
2-Masura inregistrarii unui numar suplimentar de persoane -fata de cel real,este netemeinica
3-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie;in temeiul art 12 A c) d) din HG nr 1588/2007 aveti dreptul ca proprietar sa depuneti contestatie la lista de plata a intretinerii,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia.Presedintele are obligatia sa va raspunda in 7 zile
4-Daca nu se solutioneaza la nivelul asociatiei sesizati oficial serviciul de specialitate din primarie
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
goe_07, utilizator
Nu are nici o autoritate. Functia de sef de scara nu este prevazut in nici o lege.
Da, este ceva 'de forma'.
Calitatea oficiala o are presedintele asociatiei, cum s-a spus mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere la intretinere mariuscrisan mariuscrisan Buna ziua, Am sa va expun o situatie inedita. Eu locuiesc in orasul x. Prietena mea este studenta aici si sta in chirie cu inca o domnisoara. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Frauda sau nu? mihaelabr mihaelabr Buna ziua. Problema mea consta in faptul ca desi am facut cerere prin care am declarat ca in imobilul in care am domiciliul nu va mai locui nimeni pe o ... (vezi toată discuția)
Adaugare persoane la lista cheltuielilor cu intretinerea nemteanu nemteanu Incepand cu luna ianuarie 2012, presedintele si seful de scara au inceput verificarea dosarului care cuprinde cererile de scadere a persoanelor de la plata ... (vezi toată discuția)