avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adaugare persoane la lista cheltuielilor cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adaugare persoane la lista cheltuielilor cu intretinerea

Incepand cu luna ianuarie 2012, presedintele si seful de scara au inceput verificarea dosarului care cuprinde cererile de scadere a persoanelor de la plata cheltuielilor cu intretinerea, mai precis ACTUALIZAREA acestora.
Adica, nu se accepta scutiri pe o perioada mai mare de 90 de zile (este legal?), adica dansii pretin ca solicitantul chiar daca poate face dovada ca nu locuieste in proprietate, trebuie sa ACTUALIZEZE PERIODIC aceste cereri....in ideea ca in baza oricarei SESIZARI din partea altor proprietari, la sediul asociatiei sa poata fi prezentat in dosarul de cereri, solicitarea petentilor la o data cat mai apropiata de data solicitarii!
Asta si pentru disciplinarea celor care inchid apartamentele, pleaca la tara sau in strainatate si uita sa mai dea pe la sediul asociatiei!
Intrebarea mea este urmatoarea-
Poate presedintele sa introduca pe lista de plata la cheltuielile cu intretinerea proprietarii care desi nu locuiesc in apartamente nu isi actualizeaza prin cerere scrisa situatia?
Dansii motiveaza faptul ca cei plecati la tara sau in strainatate pot trimite prin fax sau email o cerere ACTUALIZATA (maxim 90 de zile) pentru a intra in legalitate!
In concluzie, au afisat la avizierul scarii de bloc acest anunt, iar cei care din neglijenta sau necunoastere nu au intrat in ACTUALIZAREvor fi trecuti la intretinere cu luna ianuarie 2012...
Motivatia principala a conducerii a fost aceea ca PROPRIETARII ar trebui sa fie primii interesati (adica interesul este al lor in primul rand) sa anunte conducerea asociatiei de situatia lor locativa.
Situatia este una ATIPICA prin faptul ca din 44 de apt. care cuprind asociatia noastra, 11 sunt asa-zis nelocuite...restantele sunt SEMNIFICATIVE iar conjunctura economica nu prevede nimic bun in viitor...
Cel mai recent răspuns: IIC , utilizator 21:50, 24 Ianuarie 2012
Ideea nu e rea, iar legatura care s-ar crea intre asociatie si proprietarii plecati poate fi folositoare si pentru informarea proprietarilor in legatura cu starea locuintelor.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
elga50, moderator
nemteanu a scris:

Asta si pentru disciplinarea celor care inchid apartamentele, pleaca la tara sau in strainatate si uita sa mai dea pe la sediul asociatiei!

1-Care este temeiul juridic in baza caruia presedintele si seful de scara nu mai accepta scutiri mai mult de 90 de zile?
2-Interesanta inventia ca asociatia de proprietari sa achite lunar fax si consumabile in speranta ca proprietarul de la ultimul etaj va trimite informare catre presedinte ca isi mai prelungeste sejurul la o ruda binevoitoare.
3-Initiatorii "inventiei" apreciaza ca daca restantierii din bloc isi vor anunta ca domiciliaza provizoriu in alta locatie,vor dispare restantele acumulate?
In conditiile existentei de restante ,reprezentantii asociatiei ar trebui sa gandeasca o strategie de micsorare a costurilor lunare si nu de majorare artificiala si netemeinica prin achizitionare de baza tehnica,consumabile lunare,abonament lunar
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
ynocentta, utilizator
Norma metodologica:

Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Eu cred ca legea le permite sa stabileasca aceste restrictii, care mi se par chiar de bun simt. Daca omul respectiv nu da pe la asociatie 90 de zile, atunci el nu plateste nici intretinerea, la care mai pui cateva zile/saptamani si poti fi dat in judecata pentru neplata. Unde mai pui si restantele semnificativce pe care le-ati mentionat si aveti o reteta a unui cuib ne nervi si neplaceri lunare la achitarea facturilor catre furnizori :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda sau nu? mihaelabr mihaelabr Buna ziua. Problema mea consta in faptul ca desi am facut cerere prin care am declarat ca in imobilul in care am domiciliul nu va mai locui nimeni pe o ... (vezi toată discuția)
Numarul de persoane la intretinere pandelache pandelache Buna ziua! Locuiesc singur intr-un apartament cu 3 camere, de 2 luni insa m-am trezit cu 2 pesoane la intretinere, in loc de una singura. Unde pot reclama ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)