avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numarul de persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numarul de persoane la intretinere

Buna ziua!
Locuiesc singur intr-un apartament cu 3 camere, de 2 luni insa m-am trezit cu 2 pesoane la intretinere, in loc de una singura. Unde pot reclama asociatia de proprietari?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
pandelache, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:37, 26 Iunie 2010
Faceti o cerere scrisa catre presedintele asociatiei in care il anuntati ca locuiti o singura persoana in acel apartament.
Daca aceasta cerere scrisa nu rezolva nimic si tot 2 persoane vor ramane la intretinere, ce pot face ? Cum hotareste presedintele asociatiei numarul de persoane, in functie de ce criterii ? Si alta intrebare care vroiam sa va o adresez, inainte au locuit 2 persoane in acest apartament, pentru a ramane doar una singura am depus o cerere scrisa catre seful de scara, nu trebuia sa fac o cerere scrisa si pentru bagare ? Este legal faptul ca au adaugat intentionat o persoana la intretinere ?
pandelache, utilizator
In general numarul de persoane se introduc la calculul cotei de intretinere pe baza declaratiei pe proprie raspundere a proprietarilor.
Dar...deobicei si in practica proprietarul se grabeste si face toate diligentele pentru a scoate persoane de la intretinere si mai deloc la introducere de persoane, asa ca administratorul lucreaza pe baza de zvonuri sau amintire.

Deci, faceti cerere scrisa catre presedintele asociatiei, nu catre seful de scara, ca omul ala nu reprezinta nimic din organigrama unei asociatii de proprietari, ci e o ocupatie informala.
Presedintele asociatiei nu am putut sa imi dea nr. de inregistrare, m-a trimis catre seful de scara ..., am 2 persoane la intretinere pentru ca asa a decis seful de scara! Administratora a spus ca nu o intereseaza si m-a trimis la cei doi, deci ma plimba de la unul la altul. Ce fac in situatia asta?
pandelache, utilizator
Daca dv, proprietarii din asociatie ati stabilit sa aveti un sef de scara si ca la acesta trebuie sa apelati pentru sesizari, cereri...., atunci trebuie sa va conformati. Poate ca acel sef de scara este membru in comitet si s-or fi impartit ceva sarcini si pentru dansul.
Faceti cererea in 2 exemplare si mergeti la acel sef de scara. lasati-i un exemplar si solicitati sa va puna data primirii cu semnatura dansului pe exemplarul care ramane la dv.
Daca pe lista urmatoare apar mai multe persoane fata de cele declarate de dv, mergeti la primarie si reclamati. Dar l-ati intrebat, totusi, pe vecinul dv, seful de scara, de ce aveti o persoana mai mult pe lista? Poate a uitat, a pierdut cererea dv!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator; contestatii... pollet_a pollet_a Bun gasit. Am o problema cu d-l administrator al blocului. Mama mea a decedat din luna august. In garsoniera nu mai locuieste nimeni. Eu merg la 2-3 zile sa ... (vezi toată discuția)
Ce autoritate are seful de scara? Elena Radut Elena Radut Buna ziua. Din august 2010 seful de scara a trecut o persoana in plus la intretinere pe motivul ca vin prieteni in vizita si ca facem galagie in apartament ... (vezi toată discuția)
Scadere de la plata intretinerii nutzzu nutzzu Buna seara.As dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie:am discutat cu seful de scara si cu persoana de la asociatie in luna octombrie ca incepand din ... (vezi toată discuția)