avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator; contestatii...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator; contestatii...

Bun gasit.
Am o problema cu d-l administrator al blocului. Mama mea a decedat din luna august. In garsoniera nu mai locuieste nimeni. Eu merg la 2-3 zile sa ud florile, sa aerisesc etc. Pe facura de plata a intretinerii apare ca am de platit si liftul, cheltuieli administrative (nu stiu exact la ce se refera acestea) etc. Pentru luna octombrie am de plata suma de 80 lei, cheltuieli de incalzire..., in total am de plata 120 lei. Nici eu, care stau la apartament cu 2 camere nu am atata de plata.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca este corect sa platesc liftul, gunoiul etc., daca in garsoniera nu locuieste nimeni, mai exact, ce anume trebuie sa platesc.
Va multumesc
O seara buna
Paula M.
P.S. daca incerc sa fac o contestatie catre administrator, o fac degeaba, nu se ia in consideratie.
Aceeasi
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 18:46, 24 Noiembrie 2009
Puteti sa faceti cerere prin care sa solicitati inregistrarea cu 0 persoane la intretinere!B-)
Multumesc pentru raspuns. Dar nu stiu catre cine sa fac aceasta cerere, caci daca o dau administratorului, nu se rezolva nimic. Dansul stie ca nu locuieste nimeni in garsoniera, de cand a decedat mama mea.:-/
Imi va rade in nas, precis ca o sa-mi spuna ca nu a pomenit asa ceva, pana acum., iar eu nu am sa-i arat nici un act oficial, o lege scrisa...ceva... Este genul de om care are argumente (in favoarea sa) pentru orice problema, tot dansul are dreptate.
Poate pe la Primarie...?
Va multumesc
O seara buna
Paula M.
Cererea se face catre presedintele asociatiei, chiar daca o inmanati administratorului sa o inregistreze si sa va dea un exemplar dv ( faceti 2 exemplare).
Faceti si alta adresa catre presedinte si solicitati sa vi se explice de unde provine suma de plata afisata pe lista.
Comparati suma trecuta in sarcina dv cu sumele celorlalti proprietari si vedeti diferentele. Nu comparati cu alt bloc, ci cu proprietarii de pe aceeasi scara.
Daca nu locuieste nimeni in apartament trebuie sa suportati toate cheltuielile ce se efectueaza de asociatie si se repartizeaza pe cota indiviza. Nu trebuie sa participati la cheltuielile care se repartizeza pe numar de persoane.
Cheltuielile pe care nu trebuie sa le platiti sunt: gunoiul, iluminatul holurilor, gaze, dar asta numai in conditiile in care ati facut o cerere scrisa de scoatere a mamei Dv. (Dumnezeu s-o odihneasca!) de la plata intretinerii, cerere in care spuneati ca nu mai locuieste nimeni in garsoniera.
In rest, toate celelalte cheltuieli se platesc chiar daca nu locuieste nimeni in apartament. Atentie, daca spuneti ca va mai duceti pe-acolo, sa duceti si declaratia citirii indecsilor (apa, caldura - daca e cazul), lunar!

Chiar daca administratorul stia de aceasta situatie, in cele mai multe asociatii pentru a fi scos de la plata cotelor de intretinere trebuie cerere scrisa.
In altele se accepta si pe vorba buna, acolo unde oamenii se cunosc si sunt alte forme scriptice de evidenta a persoanelor din asociatie.
:offtopic:
Am rugamintea sa folositi butonul de "Editeaza" atunci cand vreti sa mai adaugati ceva mesajului scris, daca dupa ce l-ati postat nu mai urmeaza un raspuns. Sa nu scrieti mesaje consecutive. Este una din regulile forumului.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere? plush plush Buna ziua Am cumparat un apartament si in ultimele 2 luni nu a locuit nimeni in el. Am fost la asociatie si domnul presedinte mi-a spus ca trebuie, conform ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune asociatie de proprietari alcaz alcaz Poate fi scutita o persoana de plata unor cheltuieli comune la asociatia de proprietari daca nu locuieste in apartamentul sau (fiind singurul locatar), care ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere lift CristinaLoredana CristinaLoredana Buna ziua! Locuiesc la parter, intr un bloc de garsoniere de 5 etaje, dotat cu lift. Intrebarea mea este daca pot fi scutita de plata intretinerii liftului. ... (vezi toată discuția)