avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensionare

buna seara. numele meu este Cocor NIcoleta nascuta la data de 18.10.1955. in anul 2011 am depus dosarul privind acordarea pensiei anticipate. in urma calculului efectuat in anul 2011 am avut stagiul total de cotizere de 37 de ani,1 luna si 26 zile.in conditii normale de munca. prin diminuarea cu 45%,din calculul rezultat pensia fiind de 367 lei. nemultumita,nu am incetat contractul individual de munca,continuind activitatea si in prezent.va rog respectuos,sa-mi spuneti daca si cand pot iesi la pensie si in ce conditii. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:40, 29 Septembrie 2014

Aveti doua variante;
1)Limita de varsta la 60 de ani si 3 luni.
2)Pensie aticipata partiala cu penalizare de 45%.
la dosarul intocmit in 2011 nu am depus contestatie...mai pot beneficia de pensia anticipata necontestand dosarul depus anterior?
Asa cum v-a raspuns d-nul Mircea Carp, puteti beneficia doar de pensie anticipata partiala, cu penalizare de 45 % pana in ian.2016. (actualizat la valoarea punctului de acum).
Trebuia sa va retrageti dosarul in termen de 45 zile de la primirea deciziei. Acum nu puteti beneficia de pensie anticipata (fara penalizare) pt. ca aveti dosar de pensie anticipata partiala care nu e pus in plata ( se astepta desfacerea contractului de munca sau retragerea dosarului de pensie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala ana antonia ana antonia Buna seara, Am o mare rugaminte la dumneavoastra, privind pensia anticipata. Va rog sa ma lamuriti in legatura cu pensia penalizata, cand si cum se poate ... (vezi toată discuția)
Ce sa aleg: somaj sau pensie anticipata partial? uiup ilesev uiup ilesev Am ramas fara loc de munca. Am doua variante: - somaj 1 an, apoi pensie anticipata partial 0,5 ani si pensie LV; - pensie anticipata partial 1,5 ani si ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona? ailicec ailicec sunt nascuta in data de 25 martie 1961 angajata la data de 06.08.1980 grupa I de munca 06.08.1980-31.03.1992 cand ma pot pensiona (vezi toată discuția)