avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii

fac naveta aprx 75 Km vreau sa stiu daca timpul pe care il fac de acasa la locul de munca este considerat timp de munca?pot beneficia de libere in contul acelui timp efectuat de acasa la servici ?si care este actul normativ care reglementeaza acest lucru:frantic:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:33, 1 Octombrie 2014
Nu exista nicio prevedere in acest sens nici in Codul muncii nici in alte acte normative.Deci nu puteti beneficia de libere pentru timpul petrecut pe naveta.
Timpul de deplasare de la / catre casa nu este timp de lucru.
Durata deplasarii de la si spre locul de munca de acasa nu este inclusa in durata timpului de munca prevazuta in c.i.m. incheiat.
dar accidentul petrecut pe traseul de acasa spre servici este accident de munca?
Accidentul petrecut pe traseu este accident de traseu, o specie de accident prevazut de legislatia de securitate in munca.
Din acest motiv, accidentatul poate beneficia de unele drepturi in plus, in special referitoare la suma care se acorda ca indemnizatie de concediu medical, dar fara ca acest lucru sa insemne ca timpul deplasarii este timp de lucru si ar trebui salarizat.
Este doar o masura de protectie, nu o includere in timpul de munca.

Alte discuții în legătură

Accident de munca ??? Medu Medu Este adevarat ca orice accident care are loc pe traseul domiciliu-loc de munca si loc de munca-domiciliu este considerat accident de munca? (vezi toată discuția)
Accident de munca sau nu anamaria1_ana anamaria1_ana imi puteti spune daca in cazul unui sofer profesionist care se afla in timpul pauzei in weeknd intr-o parcare si a ajutat un alt coleg de la o alta firma care ... (vezi toată discuția)
Deces in delegatie Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Un angajat strain a decedat in Romania in timp ce se afla in delegatie. Daca decesul a avut loc in afara orelor de program fara sa aibe vreo ... (vezi toată discuția)