avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACCIDENT DE MUNCA ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACCIDENT DE MUNCA ???

Este adevarat ca orice accident care are loc pe traseul domiciliu-loc de munca si loc de munca-domiciliu este considerat accident de munca?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:23, 4 Martie 2009
Accidentele produse pe traseul de la serviciu acasa si invers sunt considerate accidente de munca.
Totusi pentru aceasta exista in fisa de protecttia muncii inscris traseul si durata estimata a acestui drum. Salariatul declara care este traseul pe care il urmeaza pe drumul pana la locul de munca si estimeaza un timp pentru parcurgerea acestuia.
Nu pe orice traseu se poate considera accident de munca si nu oricand.
da , se considera accident de munca.
sunt intrutotul de acord cu raspunsul dat de adelaida
Si inca ceva....daca accidentul se produce in aceea durata prevazuta ca si deplasare....altfel, nu e accident de munca. Si sa fie traseul stabilit prin fisa de protectie a muncii.

Accidentele de traseu, se anunta la ITM, se cerceteaza conform legii, se completeaza FIAM-ul, care se depune la Casa de Pensii, pentru achitarea cheltuielilor de spitalizare, tratament, concediuu medical, recuperare , etc.Daca in urma cercetarii accidentului, se stabileste ca angajatorul este vinovat, acesta suporta toate cheltuielile.

Conform legii 319/2006 care prevede ca accident de munca, cel de traseu:
Cap.VI, Sect.a 2-a, Art 30, (1) lit.g, h, i
g) accidentul de traseu, dacă deplasarea s-a făcut în timpul şi pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator, şi invers;

h) accidentul suferit în timpul deplasării de la sediul persoanei juridice sau de la adresa persoanei fizice la locul de muncă sau de la un loc de muncă la altul, pentru îndeplinirea unei sarcini de muncă;

i) accidentul suferit în timpul deplasării de la sediul persoanei juridice sau de la adresa persoanei fizice la care este încadrată victima, sau de la orice alt loc de muncă organizat de acestea, la o altă persoană juridică sau fizică, pentru îndeplinirea sarcinilor de muncă, pe durata normală de deplasare;

Alte discuții în legătură

Raspunderea firmei? noisette noisette buna ziua! am o firma in bacau si in timpul serviciului, acum 3 luni un angajat a fost accidentat pe strada. mentionez ca era in timpul programului, de fapt ... (vezi toată discuția)
Codul muncii tano737 tano737 fac naveta aprx 75 Km vreau sa stiu daca timpul pe care il fac de acasa la locul de munca este considerat timp de munca?pot beneficia de libere in contul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. drumul de la muncă spre casă dintr-un județ în ... F A M 2002 F A M 2002 Bună ziua. Drumul de la muncă spre casă dintr-un județ în altul.se încadrează la accident de muncă? Certificatele medicale avînd codul 03.iar ... (vezi toată discuția)