avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca se poate lua inapoi de catre ambii soti si copil si numele mamei dinaintea casatoriei. Motiv: numele mamei este de origine germana, a renuntat la el la casatorie, acum, pt ca familia doreste sa se mute in Germania, ar fi mai mult decat necesar numele nemtesc.
Se poate lua inapoi si acest nume?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
mariOCU, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:22, 30 Septembrie 2014
Se poate schimba numele pe cale administrativa pentru kotive intemeiate. Motivul invocat de dvs. ar putea fi considerat intemeiat.

Pentru procedura, cautati pe forum subiecte similare dupa cuvintele "schimbare administrativa de nume".
smeagull, utilizator
buna ziua,

vedeti aici - [ link extern ]

zi buna!
Maria Munteanu, Avocat
Incepeti prin a face o cerere de schimbare a numelui adresata primarului, ca sa vedeti daca o avizeaza. In OG 41/2003 scrie ca se aproba astfel de cereri cand sotii poarta numele lor reunite insa din ce spuneti se intelege ca purtati doar numele dvs.:
Art. 4 alin. (2)
[...]
i) cand sotii au convenit cu ocazia incheierii casatoriei sa poarte numele de familie reunite si ambii solicita schimbarea acestuia pe cale administrativa, optand pentru numele de familie dobandit la nastere de catre unul dintre ei ori sa revina fiecare la numele avut anterior casatoriei;

Aveti aici model:
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspunsuri!
In situatia de fata, avem doar numele sotului, am renuntat la casatorie la numele de fata.Insa am vrea acum sa il adaugam si pe acesta.
Probabil vi se va aproba, exista si
m) alte asemenea cazuri temeinic justificate.

Motivati prin faptul ca va veti muta in Germania si aceasta schimbare o sa va fie de folos la integrarea in noua comunitate.

Dupa ce obtineti cererea avizata etapele sunt cele pe care le-am scris aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie camism camism Pot sa-mi reiau numele de familie dobandit la nastere fara sa divortez? In ce conditii? (vezi toată discuția)
Doresc sa imi schimb numele de familie dustdust213 dustdust213 buna doresc de ceva vreme sa imi schimb numele de familie. nu sunt casatorit si nici adoptat , nu am de gand sa ma casatoresc de curand dar motivul pt care ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in cazul schimbarii numelui de familie (vreau sa ... Andrei2k1 Andrei2k1 Buna seara! In cazul schimbarii numelui de familie (vreau sa trec pe numele mamei), voi mai primi pensie de intretinere de la tatal meu? (pensie pe care la ... (vezi toată discuția)