avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord acces coloana de gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord acces coloana de gaze

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul initial fiind la ultimul etaj.
Pe scara exista deja 10 centrale, a mea este a 11a. Am obtinut acordul de la 9 vecini, mai putin de la investitorul initial, care pretinde o suma ridicol de mare pentru a mi-l da. Eu am fost de acord sa-i platesc cota parte din investitia initiala cu conditia sa-mi arate niste documente din care sa reiasa care afost suma.
Nu ne-am inteles, eu am depus dosarul cu semnaturile pe care le aveam si am atasat o declaratie notariala pe proprie raspundere prin care ma angajez sa il despagubesc pe vecinul respectiv in momentul in care imi arata documentele.
Din pacate, distrigaz nu mi-a dat acordul de acces. Acum nu stiu ce sa fac.
O intrebare ar fi: pot sa-i fac plangere la politie pentru specula? Exista vreo portita pe care o pot folosi pentru a obtine acordul? Problema este ca lucrarea a fost facuta, centrala montata iar acum nu pot sa-i dau drumul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: goggy , utilizator 14:34, 6 Octombrie 2014
Daca amiabil nu puteti solutiona,ramane varianta actiunii in instanta de judecata
cEILALTI VECINI CAT AU PLATIT? Ati inercat sa obtinetid e la distribuitorul de gaze suma initiala?
Ceilalti vecini au platit cateva zeci de lei noi. Marturisirea mi-a facut-o chiar vecinul in cauza sub forma unei justificari. Cu alte cuvinte, mi-a spus ca nu a stiut cum se face calculul si le-a cerut foarte putin dar acum a constatat ca nu reuseste sa-si amortizeze investitia si vrea sa-si scoata parleala pe spatele meu.
Nu am stiut ca pot obtine informatii de la distrigaz legate de investitia initiala.
Si ce fac pana se solutioneaza problema in instanta? Stau fara caldura? Lucrarea e facuta, deci si debransarea de la sistemul de incalzire al blocului.
Noi am mers mai departe cu lucrarea pentru ca am inteles ca se poate solutiona cu delaratia notariala ( modelul a fost luat chiar de pe site-ul distrigazului ) insa acum s-au sucit ( cei de la gaze ), vor acordul.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
goggy, utilizator
Titular al bransamentului la Distrigaz este investitorul initial.
Acesta ar fi trebuit sa imparta investitia proportional cu fiecare din cei acceptati ulterior pe bransamentul lui. Intuiesc din ce spuneti ca le-a cerut fiecaruia doar cota parte aferenta proprietatii comune din bloc..adica daca sunteti 50 de apartamente doar 1/50...
Corect ar fi fost ca daca de exemplu a cheltuit 1000 de lei cu bransamentul, al doilea acceptat devenind coproprietar pe bransament sa il despagubeasca cu 500 de lei, iar cei bransati ulterior sa ii despagubeasca cu cota corespunzatoare pe toti coproprietarii existeni la data bransarii, nu doar pe cel initial. Adica al treilea bransat avand de platit 1/3 din 1000 ...333 de lei, platea acea suma primilor doi, impartita in mod egal si tot asa...
Asta deoarece nu toti proprietarii se vor bransa la bransamentul acelui investitor initial.
Ar trebui sa recalculeze pentru toti ceilalalti 10, astfel incat investitia initiala sa se imparta la 11, si dvs. sa platiti doar 1/11 din investitia lui actualizata cu rata inflatiei. Ceilalalti care i-au platit mai putin vor trebui si ei sa pluseze pana la valoarea a 1/11 din investitie. Urmatorul bransat (al 12-lea) va face calculul la fel si va va despagubi pe toti 11 cu cate o particica din valoarea cotei lui.
Expresii ca plangere la politie pentru specula sunt total nepotrivite.
Bransamentul e proprietatea lui. Va vinde o cota din el la ce pret doreste. Din ce ati scris nu rezulta ca vecinul ar fi de rea credinta, ci pur si simplu ca s-a desocotit gresit cu ceilalti 10 care s-au legat la bransamentul lui.
Aveti si optiunea de a va face singur un bransament de gaz.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
Diana Persa, Avocat

Alte discuții în legătură

Racordare gaze Iuli34 Iuli34 Bună ziua, locuiesc la curte, pe un drum de servitute, fiind ultima locuință construita, ca și poziție. Locuinta a fost racordata la rețeaua de gaze ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze separata acum 2 ani de zile m-am ... tablamiha tablamiha Acord acces coloana de gaze separata Acum 2 ani de zile m-am racordat la o coloana de gaze separata(cea de pe holul blocului) pentru a-mi alimenta centrala ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata am realizat o extindere a conductei de gaze pe ... cataliniorga75 cataliniorga75 Buna dimineata Am realizat o extindere a conductei de gaze pe un drum de servitute unde sunt mai multi proprietari in 2020 Investitia a fost achitata in ... (vezi toată discuția)