avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... CE SANCTIUNI PRIMESC PENTRU CA AM SCRIS PE O BANCA ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

CE SANCTIUNI PRIMESC PENTRU CA AM SCRIS PE O BANCA INSULTI LA ADRESA UNUI PROFESOR !

Am scris pe banca o poezie in care era descrisa o persoana la adresa careia am adus jigniri .. Doamna profesoara la ora la care am scris-o crede ca am scris despre ea si a spus ca ma va exmatricula si va ajunge si mai departe (instanta ) . Ce drepturi am ,? Cum pot sa ma apar ? Ce sanctiuni primesc ?!
Cel mai recent răspuns: stefatzun1 , utilizator 20:51, 30 Septembrie 2014
Nu profesoara exmatriculeaza, Consiliul Profesoral stabileste sanctiunile. Doar pentru fapta asta sigur nu aplica cea mai aspra sanctiune! Poate doar o mustrare
Maine o sa se faca consiliu profesoral .. si m-am gandit ca in cazul in care o sa se hotarasca exmatricularea definitiva sa aduc ca argument !!! [Art.122 Sanctiunile care se pot aplica elevilor sunt urmatoarele: . e) eliminarea de la cursuri pe o perioada de 3-5 zile: consta în substituirea activitatii elevului, pe perioada aplicarii sanctiunii, cu un alt tip de activitate în cadrul unitatii de învatamânt. Sanctiunea este însotita de scaderea notei la purtare cu doua puncte si absentele din toata aceasta perioada se consemneaza în catalogul clasei. Aceasta sanctiune se aplica în urmatoarele situatii: deteriorarea grava a bunurilor scolii, manifestari agresive fata de colegi si personalul scolii, jigniri aduse cadrelor didactice si personalului scolii, repetarea abaterilor etc. Masura este adusa la cunostinta familiei, iar în timpul aplicarii ei, elevul ramâne sub observatia familiei si a scolii. Elevul este obligat sa-si pregateasca integral lectiile, urmând ca la reluarea cursurilor sa fie examinat din materia predata în perioada eliminarii. În catalog la rubrica ,,observatii" se va mentiona ,,eliminat în zilele de…". Pe perioada eliminarii, elevul va efectua o activitate, în cadrul scolii, stabilita de Consiliul de administratie, la propunerea consiliului clasei. Daca elevul refuza sa participe la aceste activitati, absentele din aceasta perioada, sunt considerate nemotivate si se consemneaza în catalogul clasei. este ok sa aduc in vedere acest subiect sau o sa inrautatesc situatia ?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Exmatricularea unui elev adrian10 adrian10 un elev a fost exmatriculat din pricina absentelor Regulamentul de functionare a institutiilor de invatamant prevede ca decizia de exmatriculare se comunica ... (vezi toată discuția)
Model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare alex buzau alex buzau Buna ziua.ma pueti ajuta si pe mine cu un model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare ??sincer nu stiu ce sa mai cred .in data de 28 ... (vezi toată discuția)