avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicit bancar retrage banii inainte de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicit bancar retrage banii inainte de deces

Fratele meu a retras banii din conturile pe care a fost imputernicit de Tatal meu. I-a retras chiar in ziua decesului dar inainte de deces. Mai intra banii acestia in masa succesorala? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Danieladvd , utilizator 23:28, 30 Septembrie 2014
Daca au fost retrasi inainte de deces nu mai intra in masa succesorala.

Acum depinde de relatia dintre dvs. si frate. Poate banii au fost folositi pentru inmormantare iar restul de bani ii va imparti cu dvoastra si cu restul de frati, in cazul in care sunteti mai multi.

Dvs. cunoasteati situatia acelor bani, v-a informat tatal despre ei si care urma sa fie destinatia acestora in cazul in care decedeaza?

Banii nu au folositi pt inmormantare. Tatal nostru a avut intentia sa imparta totul in mod egal.
Nu va ramane decat sa va intelegeti pe cale amiabila cu fratele pentru impartirea banilor retrasi inainte de deces.

Nici daca il dati in judecata nu aveti sanse de castig.

Nicio lege nu obliga pe cineva sa imparta in mod egal averea dobandita in timpul vietii sau sa lase ceva mostenire.
Imputernicitul pe cont este un simplu mandatar, care actioneaza in numele celui care l-a mandatat si care este obligat sa dea socoteala pentru indeplinirea mandatului.

Sumele retrase din cont sunt si raman ale titularului contului, nu ale mandatarului. Ele intra, prin urmare, in masa succesorala.
Restul mostenitorilor avem documentele bancare din care vedem cat, de unde si cand a fost retras. Fratele incearca sa ne conditioneze si sa ne forteze mana sa renuntam la alte proprietati ca sa puna banii in masa succesorala. Este acesta un caz in care succesiunea se poate face la notariat sau mai degraba in instanta?

Alte discuții în legătură

Conturi bancare, imputernicit, mostenitor, moarte clinica casavie casavie Poate mostenitorul titularului unui cont bancar recupera sumele care au fost retrase de imputernicit in perioada cand defunctul era in coma (moarte clinica) ? (vezi toată discuția)
Împuternicitul tatălui meu a scos bani din cont după deces, deși am anunțat banca telefonic și am cerut blocarea cardului. ce pot face eu, ca unic moștenitor, ca să recuperez suma de bani retrasă? EdwardX EdwardX Buna ziua! In ziua in care tatal meu a decedat, am sunat la banca sa ii blochez cardul pe care primea pensia, motivand faptul ca nu il gaseam. Am subliniat ... (vezi toată discuția)
Intrebare mostenire tata decedat andrei0901 andrei0901 Salut Am dreptul la o mostenire dupa tata si vreau sa aflu pasii urmati pt a intra in posesia ei si cotele care imi revin mie in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)