avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna platit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna platit

Daca in luna in care esti angajat, dupa 15 zile firma intra in concediu de odihna, iti poate plati concediul de odihna, sau trebuie sa astepti, sa ai 1 an vechime.
Cel mai recent răspuns: Gigi-55 , utilizator 19:46, 1 Octombrie 2014
Buna seara,

daca regula interna este general valabila pentru toti angajatii, inclusiv pentru cei nou angajati care nu indeplinesc conditiile, isi asuma obligatia sa va plateasca, desi legal nu este posibil!
Nu mai exista prevederi cu acordarea CO dupa 11 luni de la angajare.
Codul muncii prevede acordarea CO proportional cu perioada lucrata.
In cazul dvs. puteti efectua CO impreuna cu restul angajatilor aferent perioadei lucrate (sau pe care o veti lucra) din anul calendaristic in curs. Neavand programare de la inceputul anului, se poate programa CO cuvenit, in acord cu angajatorul.
Indemnizatia de CO se plateste in luna efectuarii CO.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
ana-cer, moderator
Imi cer scuze, am uitat sa specific, ca in a doua luna mi-am data demisia, Mai precis, pe 1 augus m-am angajat, pe 18 august am intrat in concediu pina pe 1 septembrie. In data de 11 septembrie mi-am dat demisia si am efectuat cele 20 de zile de preaviz, iar acum cere inapoi plata concediului de odihna, desi eu am semnat doar statul de plata, pentru o luna intreaga, adica minim pe economie, si nicidecum cel de concediu de odihna, si cere banii inapoi pe concediul de odihna. Intrebarea mea este, daca e indreptatit sa ceara asta.
Multumesc.
Concediul de odihna am fost obligat sa-l iau, nu l-am cerut eu, toata firma intra in concediu.
Apoi am aflat ca la nici-un angajat nu se plateste concediul de odihna, fiecare angajat isi plateste impozitul la stat (toate darile), din salariul net, la angajare am fost pus sa semnez o cerere tip de demisie, motivand ca daca ma apuc de bautura, sau fac alte prostii sau nu mai vreau sa vin, sa nu mai umble dupa mine, sa-mi dau demisia, el pune doar data. Chiar daca am salariu minim pe economie, primeam doar cat aveam de lucru. Daca intr-o luna nu primeam nimic de lucru, nu primeam nici-un ban, dar trebuia sa-mi platesc impozitul, pe salariul minim. Deci daca am vazut asta, atunci mi-am dat demisia, si ca sa fiu sincer cred ca trebuie sa-i dau banii pe concediul de odihna, dar doream un raspuns de la cineva competent, de specialitate
Multumesc.
Cand am intrat in concediu, am semnat un stat de plata, (de fapt doua state identite) cu banii pe care urma sa-i iau. Acum daca trebuie sa dau inapoi jumatate, ar trebui sa cer o chitanta, un act ceva, ca am dat jumatate inapoi?
Ceva de genul,, Am primit contravaloarea concediului de odihna, si suma. Semnatura si stampila unitatii. Sau nu mai trebuie sa cer asta ?

Alte discuții în legătură

Bani pentru concediu de odihna razvancococi razvancococi Buna ziua Lucrez la o firma de paza din anul 2012 luna februarie si am o intrebare privitoare la drepturile privind concediul de odihna, in anul 2012, nu am ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru concediu de odihna valentinaman valentinaman Vreau sa stiu daca indemnizatia pentru concediu de odihna este valabil doar pentru cei care lucreaza la stat sau si pentru privat? Multumesc! B-) (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna legale viky56 viky56 Buna ziua Va rog sa -mi spuneti in baza carei legi sau articol din codul muncii se stabilesc zilele de concediu de odihna .? Daca ai vechime in munca nu e ... (vezi toată discuția)