avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pensie privata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pensie privata

In 2008 cand era obligatorie pt angajatii pana in 35 ani alegerea unui fond privat de pensii, eu aveam 36 ani si nu am fost intrebata si nici nu am solicitat aderarea la un fond de pensii. Acum am 42 de ani si vreau sa ader la un fond privat, pana mai pot (vezi limita de 45 ani). Stiu ca la momentul de fata un procent de 4% din cotizatia de 10.5% pt fondul de pensii se distribuie unui fond privat pt cei care au aderat, urmand ca acest procent sa creasca la 6% pana in 2016.
Intrebarea mea este: ce pasi trebuie sa urmez pt a adera la un fond de pensii privat?

Alte discuții în legătură

Pensie pilonul 2 viorel1969 viorel1969 Cotizatia la pensie catre pilonul 2 va afecta punctajul la pensia de stat ? Doi colegi angajati in acelasi an , la acelasi loc de munca , cu acelasi salariu ... (vezi toată discuția)
Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Pensie privata cu forta? st_paul st_paul Zilele acestea am primit o instiintare de la o societate de administrare a fondurilor de pensii private (AZT) prin care mi se prezenta situatia \"contului ... (vezi toată discuția)