avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua ! Am si eu o problema , de curand mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile in conditiile in care circulam pe autostrada transilvania si mai aveam aproximativ 3 km pana a iesii de pe autostrada si implicit de a ajunge la destinatie (targul auto cluj) am fost inregistrat cu viteza de 181km/h si nu stiu exactdaca limita era 130km/h sau mai mica .
Problema este ca acum 1 an am mai avut permisul suspendat pe o perioada de 30 de zile , in cazul promovarii examenului mai beneficiez de reducerea perioadei ?
Daca limita era de 130km/h o contestatie pe motiv ca am depasit cu "doar" 2 km acea limita de 49 km , m-ar ajuta cu ceva ?
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
paullalu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:16, 1 Octombrie 2014
NU puteti beneficia de reducerea la 30 zile.

hg1391-regulam aplicare oug 195

Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă :
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat SANIMATROM SANIMATROM Buna ziua in luna martie2013 am avut permisul suspendat pentru nerespectarea regimului legal de viteza pa autostrada A3, respectiv depasirea cu 50km/h ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat arabesque arabesque Buna ziua, Mi s-a intocmit PVC pentru ca am depasit in afara localitatii viteza cu 20 km/ora, m-am judecat si am mers si l-a recurs unde am pierdut . Am ... (vezi toată discuția)
Dobandire permis CiprianCH CiprianCH Am ramas fara permis pe o perioada de 90 cu fac sa reduc la 30 de zile dar sunt incepator?? (vezi toată discuția)