avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL a ramas fara administrator - Cum o radiez?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL a ramas fara administrator - Cum o radiez?

Am un SRL care avea ca administrator un alt SRL. SRL-ul administrator a fost radiat. ACum societatea a ramas fara administrator, nu mai are activitate demult, nu are bilanturile depuse. Ce este de facut ca sa o radiez? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 16:44, 1 Octombrie 2014
Buna ziua,

Este extrem de riscant (si complicat) sa radiati fara a avea situatia financiar - contabila la zi. Va recomand sa regularizati situatia, inclusiv sa numiti un nou administrator, ca urmare a radierii societatii administrator si apoi sa luati in calcul varianta dizolvarii si lichidarii (radierea).

Se poate sa se aplice amenzi societatii pentru nedepunerea la termen a situatiilor financiare.

Succes!
Revin cu o completare: in absenta unor organe de reprezentare valabile (in speta a administratorului), societatea este pasibila de dizolvare din oficiu (la cererea Registrului Comertului), insa cu aceasta ocazie se vor descoperi si neregularitatile financiar - contabile si se poate pune in discutie atragerea raspunderii solidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea din oficiu societatilor comerciale alin tomus alin tomus In decembrie 2006 am infiintat un SRL, cu trei asociati care nu a functionat din nici un punct de vedere niciodata (nici macar capitalul social nu a fost ... (vezi toată discuția)
Dizolvare fara lichidare - implicatii fiscale negrea camelia negrea camelia Buna ziua, Am o societate fara activitate din 2006 , preluata in 2008 .Din acte am vazut ca nu se depusese declaratia fara activitate la 31.12.2006 . Am ... (vezi toată discuția)
Impozit minim srl radiat AlbuD AlbuD Buna ziua! As dori sa va intreb, in cazul s-a dat o hotarare de radiere a unui SRL care a ramas definitiva, in urma dizolvarii societatii pentru nedepunerea ... (vezi toată discuția)