avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare

Mi s-a sugerat ca in urma restructurarilor din cadrul CFR voi fi disponibilizata,iar denumirea functiei pe care o am va fi schimbata.Exista un temei legal pentru genul acesta de modificari?Se poate ataca o asemenea decizie in instanta daca se face dovada ca de fapt este vorba de aceleasi atributii de serviciu in ambele cazuri(functia veche si cea nou creata)?
Pentru a beneficia de pensie partial anticipata trebuie sa ma aflu la momentul respectiv in campul muncii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:54, 25 Mai 2009
Din cate stiu eu, un post odata restructurat nu poate fi scos liber un anumit timp. Inteleg faptul ca in compania la care lucrezi va fi restructurat postul tau si va fi scos la concurs un alt post care ar presupune cam aceleasi sarcini de serviciu? Ai incercat sa vorbesti cu cei din conducere? Daca tu simti ca ti s-a facut o nedreptate te poti adresa unei instante de judecata. Din cate stiu eu litigiile de munca sunt scutite de taxa de tmbru, intrebarea este insa: chiar vei putea demonstra ca ti-au fost incalcate drepturile? In momentul in care vor angaja pe un alt post o alta persoana cum anume vei putea face dovada ca desi se numeste altfel postul este acelasi? Mult succes!
~ Conținut șters la cerere ~
1. La pensie anticipata partiala puteti iesi daca aveti stagiul de cotizare de 30 de ani si varsta de 60 de ani. Daca sunteti nascuta inainte de 01.01.1955 s-ar putea sa iesiti mai repede la pensie. Nu e nevoie ca la momentul iesirii la pensie sa fiti salariata.
2. S-au schimbat ele denumirile ministerelor pentru a concedia salariati si a angaja altii, dar sectii din unele unitati...!
3. Cum ati fost sfatuita mai sus, puteti sa va adresati unui avocat pe dreptul muncii.
4. Colega uranopos a scris:
"Cat priveste problema pensiei partiale anticipate, de aceasta beneficiaza asiguratii care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 10 ani;"
Ati vrut sa scrieti pensia anticipata si nu pensie anticipata partiala.;)
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
~ Conținut șters la cerere ~
Din Legea 19/2000:

Art. 49. - (1) Asiguratii care au depasit stagiul complet de cotizare cu cel putin 10 ani pot solicita pensia anticipata cu cel mult 5 ani inaintea varstelor standard de pensionare.

Art. 50. - (1) Asiguratii care au realizat stagiile complete de cotizare, precum si cei care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 10 ani pot solicita pensie anticipata partiala cu reducerea varstelor standard de pensionare cu cel mult 5 ani.

uranopos:
Citatul dvs. era bun dar ati confundat pensia anticipata cu cea anticipata partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata camellia_camy camellia_camy Ce conditii ar trebui indeplinite pentru pensionarea anticipata ?Va multumesc ,astept raspuns ! Mantionez ca am 43 de ani si 27 de ani de munca. (vezi toată discuția)
Diferenta dintre pensia anticipata si pensia anticipata partiala mariafarau@yahoo.com mariafarau@yahoo.com Care este diferenta dintre pensia anticipata si pensia anticipata partiala. (vezi toată discuția)
Pensia anticipata sergiulica sergiulica Buna ziua!am si eu o intrebare la care va rog din suflet sa imi raspundeti.as dori sa ma pensioneaz anticipat,dar nu am gasit decat 3 art. despre pensia ... (vezi toată discuția)