avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vreau sa imi deschid o intreprindere familiala.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vreau sa imi deschid o intreprindere familiala.

Buna ziua vreau sa-mi deschid o intreprindere familiala as vrea sa stiu daca la intreprindere familiala pot fi platitor de TVA si daca da ce actea am nevoe?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:41, 1 Octombrie 2014
Succes.
puteti fi platitor de TVA.
aveti nevoie de urmatoarele acte la ONRC:

1. Cererea de înregistrare
2. Dovada verificării disponibilităţii şi rezervării firmei (original);
3. Carte de identitate sau paşaport al fiecărui membru (fotocopie certificată olograf de către titular privind conformitatea cu originalul);
4. Documente care atestă drepturile de folosinţă asupra sediului profesional/punctelor de lucru (copie legalizată);
5. Dacă este cazul, avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă, prevăzut de Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip, original);
6. Specimenul de semnătură al reprezentantului întreprinderii familiale (original);
7. Declaraţia-tip pe propria răspundere a reprezentantului care să ateste îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare prevăzute de legislaţia specială din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii (model 1 sau model 2, după caz);
8. Acordul de constituire încheiat de membrii familiei (original);
9. Procura specială pentru reprezentantul întreprinderii familiale desemnat prin acordul de constituire (înscris sub
semnătură privată);
10. Dacă este cazul:
- precizare din care să rezulte că titularul dreptului de proprietate înţelege să afecteze folosinţa spaţiului în vederea
stabilirii sediului profesional al întreprinderii familiale (declaraţie, etc.);
- documentele doveditoare pentru patrimoniul de afectaţiune (acordul de constituire sau actul adiţional la acesta);
- documentele care atestă pregătirea profesională (fotocopii certificate olograf);
- documentele care atestă experienţa profesională (fotocopii certificate olograf);
11. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale: taxele de registru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege pt intreprindere familiala SIMON ERZSEBET SIMON ERZSEBET sa deschid o asociatia familiala ce fel de acte am nevoie? (vezi toată discuția)
Asociatie familiala otto2007 otto2007 Buna ziua,doresc sa imi infiintez o asociatie familiala (intreprindere familiala) prin care sa comercializez produse artizanale confectionate de catre mine.Cum ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza o persoana de drept privat fara personalitate juridica ? windas windas are cineva idee cum se infiinteaza o persoana de drept privat fara personalitate juridica ? (vezi toată discuția)