avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit banca

Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu certificatele de deces , creditul este de nevoi personale si nu are nimic garantat este cumva eroare si a banci ca nu si-a facut asigurae in caz de deces si cum au putut sa faca o asigurare in caz de deces din accident parinti mei au murit de cancer.. amindoi au platit 7 ani fara a avea intirziere la credit este facut in 2007 nu au nimic pe numele lor casa este singurul bun pe care il avem dar este pe numele lui bunicu din partea mamei care a decedat in 1994.... ce mi se poate intinpla?//MULTUMESC...........
Cel mai recent răspuns: Florin Negrea , Alte profesii 13:01, 5 Octombrie 2014
chiar daca nu au garantat in od special, parintii Dv sunt debitori chirografari, respectiv garanteaza cu tot pattrimoniul lor. Creditorul va veni la masa succesorala si se va indestula cu prioritate_ reprezinta un debit al succesiunii. In acest caz Dv ar trebui sa acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar.
fiti va rog mai explicit cu termeni nui cunosc dati va rog art din legea care prevede asa ceva ca sa ma pot dcumenta .....MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS
E firesc ca un creditor sa isi recupereze banii imprumutati, daca nu era un credit asigurat, creditorul se indestuleaza din bunurile decedatului care au fost transmise sau nu, mostenitorului. Sigur ca daca decedatul nu avea nimic, si creditorul recupereaza tot nimic.
Altfel cum.. omul ia bani din banca, ia o casa si moare pana sa termine creditul, imobilul e mostenit de fiu sa zicem si banca ramane cu gaure ? NU.
Prin mostenire se transmite catre dvs in calitate de mostenitor tot ce a avut parintele dvs, bunuri, datorii, nu puteti mosteni numai ce doriti, mostenirea vine la pachet cu datoriile.
Nu veti plati aceste datorii din banii dvs, ci numai din ce ati mostenit ca bunuri, daca nu vreti sa pierdeti casa, va trebui sa platiti.

rokambol a scris :
In acest caz Dv ar trebui sa acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar.

De la intrarea in vigoare a noului cod civil, nu mai exista acest fel, ar fi inutil, mostenitorii nu mai raspund cu bunurile lor decat in anumite cazuri.

Felurile acceptarii Art. 1.108
(1) Acceptarea poate fi expresa sau tacita.
(2) Acceptarea este expresa cand succesibilul isi insuseste explicit titlul sau calitatea de mostenitor printr-un inscris autentic sau sub semnatura privata.
(3) Acceptarea este tacita cand succesibilul face un act sau fapt pe care nu ar putea sa il faca decat in calitate de mostenitor.



Efectele acceptarii Art. 1.114
(1) Acceptarea consolideaza transmisiunea mostenirii realizata de plin drept la data decesului.
(2) Mostenitorii legali si legatarii universali sau cu titlu universal raspund pentru datoriile si sarcinile mostenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proportional cu cota fiecaruia.


Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
dar nu am luat nici o casa pe bani aia era un credit al lor de nevoi personale casa este pe numele lui bunicu din partea mamei eu nu inteleg cum poate odata ce casa este pe numele bunicului nu era normal sa ma contacteze pe mine ca fiu ...si sa ajungem la un consens iar ei trimit somatie de executare silita pe numele parintilor daca aia sunt morti de unde sa ia ce sa ia crucea nu era normal sa ma contacteze pe mine in codul civil scrie la art.644 ca executare se face intre creditor si debitor daca debitorul moare si nu are nimic cum face acest creditor care cu mine nu sta de vorba desi eu le-am dus certificatele de deces....MULTUMESC SI IMI CER SCUZE PENTRU DERANJ DAR CAM ASA STA TREABA
-a am uitat sa va spun nu e vorba de multi bani in jur de 8000 ron dar eu cu cine sa negociez ca ei vrea sa execute silit pe aia care au murit de- si aia au platit 7 ani fara intirziere cit au trait MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit banca Florin Negrea Florin Negrea Subiect: credit banca Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit banca Florin Negrea Florin Negrea Daca am mostenit un credit inpropiu spus. Eu am stat in casa cu parinti mei ei au avut un credit la pireus au platit 7 ani. Dupa 7 ani au decedat amindoi casa ... (vezi toată discuția)
Executare silita - obligatia de achitare a creditului de catre sora decedatei Alexandrarares Alexandrarares Buna ziua. O doamna a decedat anul trecut.Nu a fost casatorita,nu a avut copii.Nu a detinut absolut nimic pe numele ei.A avut in schimb doua credite la ... (vezi toată discuția)