avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formular E401
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formular E401

Buna ziua
Ma numesc cristina si sunt mama a 3copii,copii pe care i-am nascut in belgia,asadar am beneficiat de alocatie.Acum 3 luni am primit o instiintare ca nu voi mai primi alocatia pana in momentul in care vor primi vesti in legatura cu copiii..tin sa precizez ca momentan copiii sunt in Romania..
Asadar am luat de la scoala din romania adeverinte de unde sa reiasa ca ei urmeaza cursurile acolo,apoi le-am tradus si legalizat.M-i s-a raspuns ca sunt bune hartiile trimise ,dar mai trebuie sa stie cu cine locuiesc copiii si cine se ocupa de educatia lor.Am crezut ca este suficient sa dau adresa si numele parintilor mei,dar m-i s-a spus ca trebuie completat formularul E401 si P12 de catre institutiile competente din Romania si chiar si de parintii mei.Formularele trebuiesc in franceza sau engleza.Intrebarilebmele sunt urmatoarele:
- trebuie sa merg personal in Romania sau se rezolva cu o procura?
-trebuiesc si CI ale parintilor,copie si original?(eu si sotul meu suntem separati,inca nu divortati si nu cred ca este de acord sa ma ajute)
Va multumesc si astept cu nerabdare sfaturile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 2 Octombrie 2014
1. Referitor la formularul E401 vedeti acest link
www.avocatnet.ro/content/for...

2. Referitor la formularul P12
Formularul european P12 "Family and employment status" si trebuie completat de catre persoana care are in grija copii ramasi in Romania.

Cu privire la acest formular solicitati lamuriri de la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS)
Adresă e-mail : anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular european landreea landreea Buna ziua. Sotul meu lucreaza in Belgia, eu am nascut un copil pe data de 06.02.2017. A completat sotul formularul e 401 si eu aici in tara la AJPS, l-am ... (vezi toată discuția)
Alocatia europeana pentru copii liviu2072 liviu2072 Cine ma poate ajuta cu cateva raspunsuri.Lucrez de circa 6 luni in Belgia legal,la deschiderea actelor de munca in Belgia am specificat ca doresc alocatia ptr ... (vezi toată discuția)