avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie (ONG) - Folosirea fondurilor si in interes ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie (ONG) - Folosirea fondurilor si in interes personal

Buna ziua,

Sunt persoana cu handicap şi aş avea o nelamurire. Intenţionez sa infiintez o asociaţie pentru a ajuta si alte persoane care se află în situaţia mea (paturi electrice, carucioare, saltele si altele).

Peste aproximativ 3 ani eu şi familia mea (mama şi tatăl meu) am vrea sa plecam din Romania definitiv, pentru a ne stabili intr-o tara din vest. In acest sens, care sunt conditiile în care am putea folosi o parte din fondurile adunate prin asociaţie pentru aceasta mutare din tara
Asociatiile se pot constitui in vederea realizarii unor activitati de interes general sau comunitar, dar si al unor activitati desfasurate in interes personal, nepatrimonial al membrilor lor.
?

Nu e vorba de a trai regeste in acea tara pentru tot restul vietii, ci doar de banii necesari pentru primele 6-8 luni (chirie si cheltuielile minime zilnice), pana reusim sa intram in sistem.

Deci... cum s-ar putea proceda in aceasta situatie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ClaudiuB82 , utilizator 10:20, 6 Octombrie 2014
Dumneavoastra ca persoana cu handicap si mumbru in ong, puteti sa folositi din banii colectati pentru a deconta anumite cheltuieli de tratament si aparatura adecvata, decontare transport si cazare pana la o clinica medicala din strainatate daca aveti o recomandare medicala aferenta, dar nu pentru alte scopuri personale.
in opinia mea, problematic ar fi doar daca Dvs. ati stabili ca veti beneficia preferential, adica daca ar fi si alti membri cu probleme mai grave sau la fel de grave totusi sprininul ar fi directionat in primul rand catre Dvs. Si desigur, asa cum s-a precizat, ar trebui ca din acei bani sa decontati strict cheltuieli specifice care sa incadreaza in scopul asociatiei, in niciun caz sa vi-i donati Dvs.... Nu exista o linie clara de demarcatie, trebuie multa atentie si bine explicate chestiunile... iar eventualii sponsori / donatori sa stie clar cine pot fi beneficiariii
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate legala de sponsorizare din partea unor societati pentru caz medical gabriellapreda gabriellapreda Buna ziua . Am nevoie de o suma mare de bani (> 10 000 euro )pentru o interventie radiochirurgicala in Germania . As putea gasi societati dispuse sa ma ... (vezi toată discuția)
Model de contract de donatie sau mecenat intre asociatie si beneficiarul sponsorizarii? benone1973 benone1973 Buna ziua! Sunt tatal unui baietel cu handicap grav care datorita starii de sanatate a fiului meu am fost nevoit sa apelez la o asociatie pentru a colecta ... (vezi toată discuția)
Plăti pentru membrii asociatiei Florea_Irina Florea_Irina Buna ziua. In anul 2022 am infiintat o asociatie, se numeste IMPREUNA PENTRU RALUCA. In contul asociatiei au fost virate sume din completarea formularelor ... (vezi toată discuția)